Op zondag 21 februari waren er de open Belgische kampioenschappen kyokushinkai karate. Voor onder de 24 jaar. Een kleine delegatie van de Katwijkse Osaka dojo vertrok onder leiding van trainer Ron Hek hier naar toe om deel te nemen aan dit evenement.

Floris Hoek en Dave Kagenaar waren hier voor uitgekozen. Na de weging en het inschrijven was het wachten tot de beurt was aan Floris hoek. Deze kwam uit in de klasse-85 kg. Floris trof meteen de uiteindelijke kampioen in die klasse waar hij helaas zijn meerdere in moest herkennen. Daarna was de beurt aan Dave, die zijn wedstrijd fel begon met harde stoten en lowkicks. Al snel werd duidelijk dat de titel Belgisch kampioen +85 kg mee naar Katwijk zou gaan.

Dat er weer een titel van België naar Katwijk gaat is niet de eerste keer, in 2012 was het zijn trainer Cem Senol die deze titel mee nam. In die tijd was het nog open voor alle leeftijden. Dit jaar hebben ze voor het eerst een leeftijd limiet aan het toernooi gegeven om zo de jongere generatie een kans te geven zich in de wedstrijd sport te ontplooien. Op deze manier kunnen “jonge dojo’s” hun leerlingen ideaal voorbereiden op de toekomst. al met al weer een titel erbij voor Osaka.