De Top2000 staat vol met schitterende nummers over liefde, dood, troost en soms het geloof of God. Tijdens  delen Rijnsburgers hun persoonlijke Top2000-verhaal.

Diverse jeugdverenigingen van de Protestantse Gemeente Rijnsburg organiseren voor de tweede keer een Top2000-avond in Rijnsburg. Deze vindt plaats op donderdag 29 december van 19.30 tot 00.00 uur in ’t Kraaienest, Hofweide 1 in Rijnsburg. De speciale avond sluit aan bij de welbekende Top 2000 die ieder jaar tussen Kerst en Oud en Nieuw wordt uitgezonden op NPO Radio 2.

Songs uitgelicht
Een aantal songs uit de Top2000 worden tijdens de avond uitgelicht door een aantal bekende en minder bekende Rijnsburgers die een verbinding leggen tussen hun persoonlijke (geloofs)ervaring en het door hen gekozen nummer dat aansluitend live wordt gespeeld door een steengoede gelegenheidsband. Deze is voor de gelegenheid samengesteld vanuit de Rijnsburgse Praiseband in combinatie met een aantal andere talentvolle muzikanten.

Dansen
Daarna volgt het tweede deel van de avond, dit deel is informeel en hierin staat de (dansbare) muziek uit de Top2000 centraal. Tijdens een set van DJ Paul mogen ook de voetjes van de vloer.

Ontmoeten

Het doel van de avond is om mensen met elkaar te verbinden en het delen van levensverhalen door middel van muziek. De ervaring leert dat het een uitstekende avond is om buren en bekenden mee te nemen naar een laagdrempelige kerkelijke activiteit. Of om oude bekenden te ontmoeten en herinneringen op te halen.

Het doel
De jongeren van CJV en Connect organiseren op deze avond tevens activiteiten om geld in te zamelen voor de opvang van tienermoeders door Stichting Het Huisgezin. Deze stichting ondersteunt het Huisgezin Smaling waarin minder weerbare kinderen, die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen, worden opgevangen met het doel hen een echte gezinssituatie te kunnen bieden vanuit een christelijke levensvisie. Voor meer informatie: www.hethuisgezin.nl