Woensdag 22 juni hebben ruim 120 kinderen meegedaan aan een sponsorloop om geld op te halen voor het zebravisproject van Stichting Usher. Vanuit speeltuin Ouwersloot in Rijnsburg liepen kinderen, ouders en begeleiders een tocht van vijf kilometer. Na afloop was er in speeltuin Ouwersloot nog een gezellig feestje met limonade, schmink, glittertattoeages, groentetaarten voor de dieren en muziek van de jong Floraband.

De hele middag stond in het teken van ‘zebravisjes’. Deze vissen kennen hetzelfde verloop als mensen met het Ushersyndroom. Bij beide neemt zowel het gehoor als het zicht af. Mensen met het Ushersyndroom kunnen langzaam doof en blind worden. Om dit tegen te gaan of tot stilstand te brengen, is onderzoek nodig. Met het zebravisproject proberen onderzoekers met behulp van zebravisjes een medicijn te vinden.

Het Ushersyndroom komt voor bij ongeveer 1000 mensen in Nederland. Liesbeth Beekhuis-Driebergen uit Rijnsburg is helaas één van hen. Sinds bekend is dat zij Usher heeft, zijn diverse inzamelingsacties gestart. Inmiddels zijn er in Rijnsburg al duizenden euro’s opgehaald en daar is door deze sponsorloop nog eens ruim 4000 euro bijgekomen! Dankzij de vele enthousiaste kinderen is er weer een stap gezet richting een medicijn. En hier houdt het nog niet op. Er staan weer nieuwe acties op stapel. De komende periode gaan diverse Rijnsburgers trainen voor de zevenheuvelenloop op 19 november. Ook hier gaan zij weer geld voor inzamelen. Ook staan er al een aantal andere acties op stapel, waaronder een inzamelingsactie bij Rijnsburgse Boys. Wil je ook helpen doof en blind worden te stoppen? Word donateur via www.ushersyndroom.nl.

Comments

comments

DELEN