De Rijnsburgse Calissa de Mare heeft tijdens de voorronde van de VBW Flowercup op 26 september in Naaldwijk de publieksprijs ontvangen voor haar plantaardige arrangement. De eerste 6 van de Flowercup plaatsen zich voor de finale, helaas hoorde zij hier niet bij. Ze maakt echter nog kans op deelname aan de finale via een wildcard. Na 23 oktober hoort Calissa of zij de gelukkige is die mee mag dingen naar de Flowercup 2017.

Calissa is sinds 2 jaar werkzaam bij Greenhouse in Noordwijkerhout, en alhoewel ze jong in jaren is, heeft ze al ruim 7 jaar ervaring in het bloemistenvak. Eigenaresse Astrid van den Berg herkende het talent direct: “Greenhouse draait om innovatie en vernieuwing. Jong talent zoals Calissa geef ik dan ook graag de kans om zich verder te ontwikkelen binnen ons bedrijf.” Beide vrouwen houden ervan zich te blijven ontwikkelen: “Ik houd ervan om mezelf uit te dagen, deze wedstrijd kwam voor mij op precies het juiste moment” aldus De Mare.

De Flowercup wordt jaarlijks georganiseerd door de VBW (Vereniging Bloemisten Winkeliers). Bloemisten kunnen zich via vier regionale voorrondes en een landelijke finale zal de winnaar worden bepaald. Vanuit elke voorronde plaatsen 6 deelnemers met de hoogste score zich voor de landelijke finaleronde. De 6 kandidaten die na de nrs. 1 t/m 6 uit de verschillende regio’s, de hoogste scores hebben behaald, gaan eveneens door. In totaal telt de finale daarmee 30 deelnemers. De finaleronde vindt plaats op woensdag 8 november 2017 bij Cultra Aalsmeer. De opdracht hiervoor komt dinsdag 24 oktober online.

Greenhouse is de grootste en meest creatieve winkel in de bollenstreek. Het is een sfeervolle plek voor iedereen die van bijzondere bloemen, planten en decoraties houdt. De grote variëteit aan producten wisselt met de trends en de seizoenen. Greenhouse maakt bloem- en plantarrangementen in de meest spannende en verrassende uitvoeringen. Greenhouse is gevestigd aan de Herenweg tussen Noordwijkerhout en De Zilk in en is gunstig gelegen langs de N206.