Op zaterdag 12 november verzamelde een groep mensen zich in de wijk Rijnsoever. Na een bak warme koffie en een gevulde koek trokken zich de wijk in. Gewapend met zwerfafvalgrijpers en afvalzakken namen vier bewoners, vier medewerkers van de gemeente, twee raadsleden en een wethouder de wijk onder handen. De opschoonactie in Rijnsoever was begonnen.

Een goed resultaat?
In twee uur tijd vulden zij 20 afvalbakken met zwerfafval. Hoewel de straten er schoon uitzagen, verborgen de struiken nogal wat afval; er kwamen vooral flessen en blikjes tevoorschijn. Ook een bron van zwerfafval bleken de visplekken, het water, de recreatie- en speelvelden en de hangplekken. Vooral plastic en glazen flessen, koffiebekertjes en zelfs luiers hadden hun weg naar de afvalbak niet gevonden.

Voldaan, maar niet tevreden
De groep schoonmakers was unaniem over de actie: “Het geeft een voldaan gevoel dat dit afval in ieder geval niet meer rondzwerft. Maar beter nog zou het zijn, wanneer dit afval netjes in de afvalbak was gedeponeerd.”

Denk mee, doe mee
Graag geven we een vervolg aan de opschoonactie. Vooral op plaatsen waar snel zwerfafval ontstaat. Denkt u hier ook over mee? Doet u een volgend keer ook mee in uw eigen buurt? Dan ligt de wijk er weer netjes bij. Bovendien is het ook gezellig om samen met uw buurtgenoten een rondje door de wijk te maken. Initiatieven en ideeën kunt u doorgeven aan de wijkregisseurs.

Comments

comments

DELEN