De gemeente is gestart met het voorbereiden van de herinrichting van de Rijnstraat tot een 30 km weg. Deze 30 km zone gaat doorlopen in de Turfmarkt. Eerder was al besloten dat ook in Valkenburg de 30 km zones worden uitgebreid met de herinrichting van de Katwijkerweg en de Hoofdstraat. Met de aanleg van deze zones, is de hele route vanaf de Voorschoterweg tot aan het Zeewegviaduct een 30 km zone, wat de route voor doorgaand verkeer minder aantrekkelijk maakt. Ook zal er door snelheids-remmende maatregelen minder vaak te hard worden gereden.

Wethouder Klaas Jan van der Bent: ‘Tijdens het wijkbezoek dat ik met mijn collega-bestuurders onlangs aan Katwijk aan den Rijn bracht, bleek dat dit onderwerp leeft. Er is veel overlast van te hard rijdende auto’s in de Rijnstraat. We gaan dan ook samen met de buurt kijken hoe we de nieuwe inrichting vorm gaan geven.’

De aanleg van de 30 km zones vindt gefaseerd plaats. Bij het maken van de ontwerpen worden de omwonenden betrokken tijdens bewonersbijeenkomsten. Naar verwachting worden de eerste bijeenkomsten voor de herinrichting van de straten begin 2017 georganiseerd. De volgorde van de uitvoering is dan ook duidelijk, deze hangt mede af van andere werkzaamheden die in de straten moet worden uitgevoerd, zoals het vernieuwen van het riool in de Rijnstraat. De bewoners van de straten ontvangen begin volgend jaar meer informatie en een uitnodiging voor de bewonersavonden.

Comments

comments

DELEN