Teamleden, kinderen, ouders en andere betrokkenen bij RKBS De Horizon in Katwijk vierden woensdag 10 januari de fusie van hun schoolbestuur van de Sophia Stichting en de Stichting PCPO. De schoolbesturen wilden dit historische moment na een lange voorbereidingstijd overal op de werkvloer, dus in al hun aangesloten basisscholen, vieren door te laten proosten op een toekomst vol nieuwe bestuurlijke en onderwijskundige uitdagingen. Mooier kan je 2018 toch niet beginnen?

Op woensdag 10 januari was er dan uiteindelijk het feestelijke moment voor alle kinderen van RKBS De Horizon in Katwijk. Na een jaar van vele en intensieve bestuurlijke voorbereidingen was het dan zover. De fusie tussen de Sophia Stichting en de Stichting PCPO was per 1 januari 2018 eindelijk een feit! Dat betekent dat er nu dertig basisscholen met ongeveer zevenduizend kinderen  in de Duin- en Bollenstreek horen bij één nieuw schoolbestuur onder de nieuwe naam ‘Sophia Scholen Duin- en Bollenstreek’.

De foto’s zijn gemaakt door Shirley Schreuder

Vier wat je kan vieren
Om deze fusie te vieren werd er op alle scholen een glaasje kinderchampagne geschonken en zeker ook gedronken door alle kinderen en de teamleden. Zij kregen ook een klein presentje waarin het nieuwe logo verwerkt was. Maar ook alle ouders werden deze woensdagochtend verrast met een smakelijke verrassing. Alle kinderen op RKBS De Horizon klonken dus in een feestelijke stemming op dit heuglijke feit! Deze schoolbesturenfusie, niet de enige waar onderwijskundig Katwijk begin 2018 mee werd verblijd, biedt voor alle betrokkenen een boeiende toekomst. Wat te denken van meer ruimte voor investeringen, grotere kansen voor onderwijskundige innovaties én verbetering van bestaande vervangingsproblematieken? Dat ligt nu voor alle betreffende basisscholen in het verschiet.

De wijsgeer Democritus zei het vroeger al: ‘Een leven zonder feesten is als een lange weg zonder pleisterplaatsen’. In zijn geest werd daarom, kindvriendelijk, woensdag 10 januari op RKBS De Horizon geproost op een kansrijke onderwijskundige toekomst. Wilt u het blijven volgen? Kijkt u dan op Facebook RKBS De Horizon.

De foto’s zijn gemaakt door Shirley Schreuder