Je huis meegenomen in de krachtige stroom van het water. Niet iets waar we ons dagelijks zorgen om maken. Angst voor het wegvallen van alle internetverbindingen is op dit moment groter. Dit inspireerde de makers van Als de dijken breken om een serie te maken over wat er met Nederland gebeurt als de dijken breken als gevolg van een grote storm. Katwijk speelt een rol in de serie. Bij Noordwijk en Katwijk breekt als eerste ‘dijkring 14’. Daarna is het water niet meer te houden en stroomt het richting Leiden.

In de serie worden zes verschillende mensen en hun gezinnen gevolgd terwijl zij proberen te overleven als de dijken breken. De nieuwe premier Hans Kreuger, orkestdirigent David Stein, de familie Wienesse, Sonja en haar man en gevangene Ronnie, allen proberen ze de storm op hun eigen manier te overleven in de spannende en realistische serie Als de dijken breken.

De eerste aflevering van Als de dijken breken is op zaterdag 5 november uitgezonden om 20.25 op NPO 1. Er zijn in totaal zes afleveringen.

Comments

comments

DELEN