In het kader van de Nationale Archeologiedagen vindt op 14 oktober in Katwijk de aftrap van de provincie Zuid-Holland plaats met de tocht van de Victoria over de Oude Rijn naar Leiden. Romeinen.nu is erin geslaagd deze indrukwekkende replica naar Katwijk te halen.

De Victoria, een replica van het Romeinse patrouilleschip de Victoria, zal voor het eerst in Nederland varen. Het totale traject van Katwijk naar Woerden beslaat bijna 50 kilometer. In verscheidene gemeenten kunnen bezoekers, samen met Romeinse re-enactors een stuk op het schip mee-roeien.

Het schip was al eerder te bewonderen in Museumpark Archeon en bij de opening van een nieuw passagiersterminal in Tolkamer. Maar niet eerder maakte het een tocht over de Nederlandse wateren, waarbij het publiek de kans kreeg mee te varen.

In verschillende gemeenten langs het traject zal de Victoria voor het publiek toegankelijk zijn. Tegen een vergoeding van 10 € kunnen bezoekers (maximaal 12 per ronde) met re-enactors van Römercohorte Opladen een stuk roeien na een instructie te hebben gekregen.

In andere plaatsen, als Alphen aan den Rijn en Woerden, kunnen mensen met legionairs van respectievelijk het Archeon en de re-enactmentgroep Corbulo op de foto.

In Leiden zal het schip varen bij Archeologisch Park Matilo, waar tegelijkertijd in het kader van de Nationale Archeologiedagen allerlei andere activiteiten plaatsvinden, zoals een demonstratie van Romeins handboogschieten door Saggitatus, een rondleiding en een speedlezing.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

Comments are closed.