Ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum biedt het Ronald McDonald Kinderfonds zorginstellingen met een kinderafdeling de kans hun wens te realiseren.

Tijdens het kindersymposium op donderdag 26 november jl. is bekend gemaakt dat het Ronald McDonald Kinderfonds de wens van Alrijne Ziekenhuis in vervulling laat gaan.

Het Ronald McDonald Kinderfonds wil graag nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken, want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. Daarom konden zorginstellingen hun wens indienen voor een droomplek waar gezinnen met een ziek kind zich een beetje thuis voelen. 27 wensen zijn beloond met een jubileumbudget van maximaal 20.000 euro, zo ook de wens van Alrijne Ziekenhuis.

Michel Weijerman, kinderarts Alrijne Ziekenhuis: “Wij zijn enorm blij met het jubileumbudget van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hiermee kan onze droom voor een volledig ingerichte speelkamer en aangeklede gang op de kinderafdeling in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp werkelijkheid worden.” Het thema van de speelkamer en de gang wordt ‘de natuur’. Weijerman licht toe: “Uit onderzoek blijkt namelijk dat het naar binnen halen van de natuur een positief effect heeft op de gezondheid van een kind.” Alrijne Ziekenhuis bevindt zich in het Groene Hart, tussen weide, water en wind. Deze voor kinderen herkenbare natuurelementen komen terug in de nieuwe speelkamer en gang. De realisatie hiervan vindt in 2016 plaats.