De complimenten van de KNWU waren de kers op de taart. ,,Een mooie koers’’, was de delegatie vol lof. De tweede editie van de Katwijk Fietst Strandrace nieuwe stijl, wederom gewonnen door Ronan van Zandbeek, werd dus een groot succes. De wedstrijd heeft nu een belangrijke positie verworven op de wedstrijdkalender van het strandrijden.

Selectief en uitdagend. Dat zijn de eigenschappen van het parcours in Katwijk. Geen heen en weertje, maar strandopgangen nemen en manoeuvreren langs de uitwatering.

Het peloton kreeg het zaterdag niet cadeau. De omstandigheden waren redelijk. Het strand was ‘hard’ en makkelijk om te rijden. Maar op het mulle zand ontspon zich een ware slijtageslag. De toeschouwers hadden het net zo zwaar. Bij het startschot was de temperatuur nog onder nul.

Het deerde Ronan van Zandbeek allemaal niet. De Brabander nam van meet af aan de kop en stond die niet meer af, wat zijn belager Bram Imming ook probeerde. Imming werd tweede, Marc Kivits derde. Bij de dames greep Paulina Roodakkers de eerste plaats. Daarmee speelde de provincie Noord-Brabant een voorname rol, want zij is de levenspartner van Van Zandbeek.

Arjan van der Plas was de beste Katwijker. Hij werd zevende. Van der Plas was tevreden. Hij is immers een van de koersdirecteuren. ,,Ik ben blij met Ronan van Zandbeek als winnaar. Hij is een ware ambassadeur voor deze sport. Wij mogen trots zijn op onze winnaar en ik beschouw Ronan als boegbeeld voor de Katwijk Fietst Strandrace.’’

De toeschouwers langs het parcours kregen vooral bij de uitwatering spektakel te zien. Er gebeurde van alles. Mooie sport, maar ook een vervelende valpartij, gelukkig zonder gevolgen. De organisatie keek tevreden terug naar het evenement, dat een kleine 300 deelnemers trok. De extra aandacht voor de afzetting had succes. Dat dit vele manuren heeft gekost, werd op de koop toegenomen. ,,Volgend jaar gaan we voor een nóg betere wedstrijd’’, zegt Rob Onderwater namens Katwijk Fietst. ,,We zijn nu onder de vleugels van de KNWU. Dat schept verplichtingen. Die zijn we nagekomen en heeft geleid tot een mooie wedstrijd en een strakke organisatie.’’

Uitslagen
Mannen
1. Ronan van Zandbeek 1.06.31
2. Bram Imming 1.07.12
3. Marc Kivits 1.07.18

Vrouwen
1. Paulina Roodakkers 1.11.24
2. Nina Kessler 1.14.19
3. Celine van Houtum 1.17.33

Mannen 50 plus
1. Dirk-Jan van Reek 1.09.58
2. Tonny Kralt 1.15.25
3. Kees Caspers 1.16.30

Comments

comments

DELEN