De Nieuwe Kerk heeft een opknapbeurt nodig. Daarom wordt er op zaterdag 2 juli een actiedag georganiseerd.

De actiedag vindt van 10.00 tot 15.00 uur plaats rondom de Oude Kerk en op het Andreashofje. Met het evenement hoopt de organisatie geld in te zamelen voor de restauratie van de Nieuwe Kerk. Daarnaast is de dag een mooi moment om de onderlinge banden te versterken tussen de gemeenteleden uit alle tien wijken van de Hervormde Gemeente te Katwijk aan Zee.

Glossy
Rondom de Oude Kerk en op het Andreashofje zullen 35 kramen staan waar werkelijk van alles te koop zal zijn. Vis, stroopwafels, puddingbollen en ijs van Krijn, maar ook bloemen, boeken, brocante, legpuzzels, oud-Katwijkse spullen, en een heuse glossy over de Oude Kerk. Verder kunt u uw geluk beproeven bij het rad van avontuur en vindt er een veiling plaats. Ook is de Oude Kerk zelf open voor bezichtiging, het orgel wordt bespeeld en om 13.00 uur zal het mannenkoor Eben-Haëzer een miniconcert geven. Ook aan de kinderen is gedacht: zij kunnen zich vermaken met allerlei spellen en een springkussen.

Andere monumentale kerk
De actiedag wordt georganiseerd wordt door zo’n 100 vrijwilligers vanuit alle wijken van de Hervormde Gemeente. Alle koopwaar op de braderie wordt gesponsord is door bedrijven en instanties vanuit heel Katwijk. Deze actiedag rondom de Oude Kerk beleeft zaterdag haar vijfde editie. Tot nu toe is er in vier jaar tijd zo’n 200.000 euro opgehaald voor de restauratie van de Oude Kerk. Nu deze restauratie is afgerond, wordt de opbrengst van de actiedag de komende jaren bestemd voor de restauratie van de andere monumentale kerk in Katwijk: de Nieuwe Kerk aan de Voorstraat. Het beeldbepalende gebouw ontworpen door Architect Jesse moet grondig worden gerestaureerd. Daarvoor zal 1,2 miljoen euro nodig zijn…

Kom dus zaterdag vooral een kijken nemen rondom de Oude Kerk!

Foto: Christiaan Oudshoorn via Wikimedia

Comments

comments

DELEN