KATWIJK – De voorbereidingen voor de aanleg van de rotonde Noordwijkerweg – Voorhouterweg zijn vergevorderd. Nu de omgevingsvergunning onherroepelijk is, is de aanbestedingsprocedure voor het werk gestart. De gemeente verwacht het werk in juli te kunnen gunnen, waarna de aannemer in september kan gaan starten met de aanleg.

Voordat het werk gaat starten, gaan Liander en Dunea als voorbereiding hierop een aantal kabels en leidingen verleggen. De planning is hiermee nog voor de zomervakantie te starten.

Optimalisatie ontwerp
In november vorig jaar zijn omwonenden geïnformeerd over het definitieve ontwerp van de rotonde. Ten opzichte van dit ontwerp is in de bestekfase nog een optimalisatie opgenomen. Het begin van de 30 km zone na de brug over het Kanaal (richting Brouwerstraat) wordt verlegd naar de rotonde. Dit heeft als voordeel dat automobilisten die de rotonde op dat punt verlaten, direct zien dat er een 30 km zone begint. Hierdoor zullen deze minder geneigd zijn te hard te rijden na het verlaten van de rotonde.

Kunstwerk
De middencirkel van de rotonde wordt ingericht met groen in combinatie met een kunstwerk. De kunstcommissie – waarin drie bewoners uit de omgeving zitting hebben – is bij elkaar geweest, en heeft de eerste stappen gezet om tot een voorstel voor het kunstwerk te komen. Een aantal kunstenaars is inmiddels gevraagd om met ideeën voor dit kunstwerk te komen. Binnenkort worden deze ideeën in de kunstcommissie besproken, en wordt er een keus gemaakt welk idee verder wordt uitgewerkt. Het is dan afhankelijk van de productietijd van het kunstwerk wanneer de middencirkel van de rotonde volledig kan worden ingericht.

Inloopbijeenkomst
De aanleg van de rotonde duurt waarschijnlijk tot november 2017. In het bestek is vastgelegd dat alle op het kruispunt aansluitende wegen altijd bereikbaar moeten blijven tijdens de uitvoeringsperiode. De bereikbaarheid van de woningen en bedrijven is hiermee gegarandeerd. Wel zullen weggebruikers van de werkzaamheden hinder ondervinden, bijvoorbeeld doordat verschillende verkeersstromen om beurten over dezelfde rijstrook moeten rijden. Na de zomervakantie organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst waarbij we de planning en de verwachte verkeersmaatregelen met omwonenden bespreken. De omwonenden van de kruising ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Comments

comments

DELEN