KATWIJK – De politieke partijen DURF en VVD Katwijk stoppen met de samenwerking met I Love Katwijk werd woensdag aan het begin van de avond bekend gemaakt. De site van het online platform I Love Katwijk verwees direct door naar de website van Hart voor Katwijk. Ook de hoofdproducers van I Love Katwijk staan op de tweede en derde plek van de kandidatenlijst van de partij.

Gezien het feit dat beide kandidaten in het verleden vrijwilligerswerk bij RTV Katwijk hebben gedaan, alsmede het feit dat andere politiek betrokkenen dit nog steeds doen, wil de omroep benadrukken dat de redactionele onafhankelijkheid niet onder druk staat, stond of komt te staan.

De producties die RTV Katwijk maakt (radio, televisie en internet) zijn politiek neutraal van kleur. Dat wil niet betekenen dat ze geen platform bieden voor politiek nieuws. Politici zijn meer dan eens te gast in een van de producties van RTV Katwijk om te spreken over politieke onderwerpen. Maar, er wordt door de medewerkers wederhoor toegepast. Om dat extra te waarborgen heeft RTV Katwijk ook al jaren betaalde krachten in dienst om de dagelijkse stroom van lokaal (politiek) nieuws te borgen.

Wel publiceert RTV Katwijk alle toegezonden stukken van politieke partijen onder het kopje Politiek. Hiermee wil de omroep één centrale plaats bieden voor de berichten van de politieke partijen. Door deze berichten wil de omroep de politieke interesse van de inwoners versterken. Redactionele politieke berichten worden altijd door een onafhankelijke redacteur/journalist gemaakt.

Meer over het reilen en zeilen van RTV Katwijk is te lezen in het beleidsplan.

Comments

comments

DELEN