De afdeling televisie van RTV Katwijk heeft behoorlijk wat nieuwe technieken geïmplementeerd de afgelopen maanden, zo is er een nieuwe vormgeving en komen er binnenkort nieuwe programma’s op de televisie. Wat nieuw is in de nieuwe programmering dit seizoen zijn de live registraties die RTV Katwijk gaat maken.

Vorige week was de registratie van Romans Twelve te zien op RTV Katwijk. Een registratie van het 20 jarig bestaan van het Katwijkse koor. Op dit moment zijn er gesprekken met SCUM en kattuk.nl over het live uitzenden van oud en nieuw vanaf het SCUM terrein, zijn er al plannen voor Koningsdag en worden er gesprekken gevoerd voor een kerstzang uitzending.“Je moet meegaan met de tijd” zegt Gijsbert Schrijvers, hoofdredacteur van de afdeling televisie. Dit seizoen zal er dan ook meer samenwerking worden gezocht met organisatoren van evenementen, stichtingen en verenigingen om zo alle burgers van de gemeente mee te laten kijken naar de gebeurtenissen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Er zijn tijdens de zomer vakantie verschillende proef uitzendingen geweest. Zo is RTV Katwijk live geweest tijdens de feestweek in Rijnsburg, aanwezig bij het paalzit evenement op het strand, Het trainers overleg bij FC Rijnvogels en heeft RTV Katwijk het bloemencorso voor het eerst in HD live op TV uitgezonden. Tijdens deze proef uitzendingen waren er echter nog veel problemen met het geluid en beeld doorgifte. Deze problemen heeft de omroep kunnen verhelpen.

Het maken van live registraties is voor medewerkers erg uitdagend maar ook veel werk. De omroep is dan ook nog steeds op zoek naar vrijwilligers die graag meehelpen om mooie uitzendingen te maken. Aanmelden hiervoor kan op de website van RTV Katwijk.

Comments

comments

DELEN