KATWIJK – Komend weekend komt de voetbalplaneet weer in beweging. Na een verplichte rustpauze worden de poorten van de Tweede en Derde Divisie geopend. Traditiegetrouw opent de sportredactie van RTV Katwijk de nieuwe voetbaljaargang met de grote trainersshow. Acht hoofdtrainers zijn vrijdagavond vanaf 19:00u te gast in het sponsorhome van Rijnsburgse Boys om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen.

Wat de nieuwste parel van de KNVB had moeten worden dreigt zich te evolueren tot een hoofdpijndossier. De voetbalpiramide – met de Tweede Divisie als nieuwe tussenlaag – staat reeds na één seizoen ter discussie. Als het aan de clubs ligt gaat het ambitieuze voetbalproject terug naar de tekentafel. Het aantal bezwaren is inmiddels niet meer op een hand te tellen. Vooral de rol van de beloftenteams is een heet hangijzer. Door de degradatie van Jong FC Twente en Jong Vitesse deed zich in de Derde Divisie een horrorscenario voor. Vijf Jong BVO teams. Vijf keren spelen in een kille ambiance en vijf keer gissen wie er op het wedstrijdformulier staat. Het verlangen naar het spelen van (regio)derby’s was nog nooit zo groot.

Dat het Zeister voetbalgebouw aan alle kanten rammelt is inmiddels ook bij de beleidsbepalers bekend. Er is beterschap beloofd en herstel van vertrouwen tussen de KNVB en de clubs na alle commotie. De casus vormt echter geen belemmering voor de herstart van de competitie. Katwijk trapt in ronde af tegen zondagclub TEC. Uitgerekend het elftal waar Rijnsburgse Boys afgelopen weekend een ticket ophaalde (1-3 zege) voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De Uien maken hun debuut op het hoogste amateurniveau met een thuisduel tegen Barendrecht. Quick Boys stapt in de bus naar Volendam om aan te treden tegen de reserves van de hoofdmacht.

Welke kant rol de bal op? Binnenkant paal of tussen de palen? Vrijdagavond vanaf 19:00u worden de antwoorden gezocht op de vele vragen die er onder de voetbalnatie leven. In een twee uur durende radioshow schuiven de volgende hoofdtrainers aan tafel:

19:00-20:00 uur  3e divisie –> Peter Wubben (Spijkenisse), Richard Plug (Odin ’59), Jan Zoutman (Quick Boys) en John Blok (Scheveningen);
20:00-21:00 uur  2e divisie –> Dick Schreuder (Katwijk), Pieter Mulders (Rijnsburgse Boys), Jochem Twisker (ASV De Dijk) en Niek Oosterlee (GVVV)

Een must voor elke voetballiefhebber. Interesse? Kom gerust even sfeer proeven in het sponsorhome van Rijnsburgse Boys. Thuisblijvers stemmen af op FM106.8 of de webradio via rtvkatwijk.nl om geen minuut te hoeven missen.

Comments

comments

DELEN