KATWIJK – De publieke lokale omroep van Katwijk, RTV Katwijk, is samen met Uitgeverij Verhagen aan het onderzoeken op welke manier samengewerkt kan gaan worden. Dat blijkt uit een brief die het bestuur van RTV Katwijk en de directeur en hoofdredacteur van Uitgeverij Verhagen aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

Door een wijziging in de mediawet kan en mag een publieke omroep samenwerken met een commercieel mediabedrijf. De beide media-instellingen zouden onder andere data willen gaan uitwisselen. Als bijvoorbeeld een RTV Katwijk-verslaggever op pad is geweest, kan een redacteur van Uitgeverij Verhagen er een artikel van maken. Als een verslaggever van Uitgeverij Verhagen een artikel heeft gemaakt kan de nieuwslezer van RTV Katwijk het bericht meenemen in het bulletin op de radio.

Uitgeverij Verhagen is uitgever van onder andere De Katwijksche Post, de Katwijk Speciaal en de Rijnsburger. Verder is de website www.allesoverkatwijk.nl van hen.

RTV Katwijk is de publieke lokale omroep voor de gemeente Katwijk. De omroep bedient de inwoners met radio, televisie, teletekst, tekst-tv en een website.

Comments

comments

DELEN