Op donderdag 7 april vergadert de commissie van de gemeenteraad over het onderzoek naar de financiële tegenvallers in het bouwproject Haven fase 2 (zuid). De financiële prognose in het onderzoek laat een bedrag van € 2,9 miljoen aan meerwerkkosten zien. Belangrijke oorzaken voor de meerwerkkosten zijn volgens het onderzoek het kwalitatief slechte bestek, gevoelde tijdsdruk en een weinig meewerkende aannemer. Het college heeft de aanbevelingen uit het onderzoek overgenomen en voorzien van een uitwerking om toekomstige tegenvallers te voorkomen.

 

Debat

Het onderzoek naar de tegenvallers is in opdracht van het college uitgevoerd. Het onderzoeksrapport is eind februari verschenen. Het college heeft de aanbevelingen overgenomen en uitgewerkt in maatregelen om de voorbereiding en de uitvoering van projecten te verbeteren. Ter voorbereiding van het debat heeft de gemeenteraad ruim honderd vragen gesteld, die afgelopen week zijn beantwoord. In de vergadering op 7 april geven de raadsfracties hun mening, ten eerste over de resultaten van het onderzoek en ten tweede over de maatregelen voor de toekomst. Alle genoemde stukken zijn beschikbaar via vergaderstukken.katwijk.nl.

De vergadering volgen

Het debat begint donderdag 7 april om 19.30 uur en is naar verwachting om 22.00 uur afgelopen. De vergadering vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Publiek is welkom. De vergadering is ook live te volgen via RTV Katwijk.

RTV Katwijk is voor klanten van KPN, XS4ALL en Telfort te zien op TV-kanaal nummer 343 (met de witte afstandsbediening) en voor klanten van XMS, Edutel, Fiber.nl, Stipte en Lybrandt te zien op TV-kanaal nummer 2131 (met de zwarte afstandsbediening).