Van 4 november tot en met 31 januari was het mogelijk om een initiatief in te dienen voor de tijdelijke invulling van Duinvallei. Enthousiaste bewoners, ondernemers, verenigingen en instellingen hebben meer dan 100 initiatieven ingediend via de website. “Dat biedt een goede basis voor het vervolg” volgens de gemeente.

Het karakter van de ingediende initiatieven is uiteenlopend: van een buurttuin, stadslandbouw, mountainbike parcours, een jeugdhonk, een locatie voor zelfvoorzienende ‘(all electric) tiny houses’ en ga zo maar door. In de aanmeldingen ziet de gemeente veel steun aan het initiatief van de Oranjevereniging. Hiermee komt de vereniging tegemoet aan vele wensen.

Een initiatief indienen kan niet meer. De volgende fase is gestart. Alle initiatiefnemers ontvangen een uitnodiging om de komende maanden in 2 werksessies aan de slag te gaan. In de werksessies worden de initiatieven concreet en haalbaar gemaakt. Het doel is om de initiatieven te verrijken en waar mogelijk combinaties te maken zodat er een mooie, levendige mix voor het gebied ontstaat. Eind april worden alle uitgewerkte initiatieven (die aan de spelregels voldoen) aan het Q-team voorgelegd. Q-team beoordeelt uiteindelijk de initiatieven op hun maatschappelijke, fysieke en economische waarde voor Katwijk en omgeving. Dan stelt het Q-team een advies op over de tijdelijke invulling van Duinvallei. Voor de zomer gaat dit advies naar het college van B&W.

Comments

comments

DELEN