RIJNSBURG – Op supermarkt Hoogvliet in Rijnsburg komen honderden zonnepanelen. Daarmee heeft de supermarkt meteen één van de grootste zonnedaken van Rijnsburg. De panelen worden geplaatst door energiebedrijf Nuon.

Ruim 100.000 kWh stroom per jaar verwacht Hoogvliet op te wekken met zo’n 426 zonnepanelen op het dak van de supermarkt, gevestigd aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg. Dat is evenveel elektriciteit als ongeveer 30 huishoudens jaarlijks gebruiken.

“Wij willen onze impact op het klimaat verkleinen”, verklaart Robert Langman, hoofd technisch beheer van Hoogvliet Nederland. “Door zelf onze eigen energie op te wekken zorgen we daarvoor. Tegelijk proberen we efficiënter om te gaan met ons energieverbruik. Energiebesparing en investeren in duurzame energie zijn MVO-prioriteiten van ons bedrijf.” Robert Langman verwacht dat begin volgend kalenderjaar de eerste panelen geïnstalleerd worden op de Hoogvliet in Rijnsburg.

Zonnige toekomst
“Bij een modern bedrijf hoort gewoon dat je ook investeert in duurzame energie”, zegt Wijnand Tjepkema, relatiebeheerder van energiebedrijf Nuon. “Als Nuon zijn we al lange tijd in gesprek met Hoogvliet. Het bedrijf heeft ontzettend veel ruimte op allerlei daken. Niet alleen in Rijnsburg, maar ook elders in Nederland. Tegelijkertijd gaat de prijs voor zonnepanelen omlaag en verbetert de techniek jaarlijks, zodat er zelfs met weinig zon toch energie opgewekt kan worden. En ook financieel kan het uit: zeker in combinatie met de aantrekkelijke SDE+-regeling kan er een mooi rendement gemaakt worden. Als Nuon zijn we natuurlijk trots dat we dit voor Hoogvliet mochten verzorgen. We feliciteren hen met deze mooie stap en wensen hen een toekomst toe met vooral veel zon!”

Comments

comments

DELEN