Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering donderdag overhandigde ondernemer Dirk Schipper 1003 bevestigde handtekeningen die voor de openstelling van de winkels op zondag zijn in de gemeente Katwijk.

De handtekeningen zijn verzameld via sociale media zoals Facebook en Twitter. Burgemeester Wienen nam deze in ontvangst met de toezegging dat dit zal meegenomen naar de gemeenteraad.

Mevr. Kuijt van de ChristenUnie was niet onder de indruk van de opgehaalde handtekeningen. “Al waren het er 10.000, voor de ChristenUnie is een koopzondag geen issue”. Voor de Dhr. Boland van D66 is het wel degelijk een duidelijk signaal. “We moeten het er als raad er nu zeker over gaan hebben”.

Comments

comments

DELEN

6 REACTIES

 1. 1000 handtekeningen op meer dan 40000 inwoners.
  Niet echt indrukwekkend.
  Om van al dat gedoe over en weer af te zijn zou een referendum wel een keer goed zijn.
  In elk geval om zeker te weten hoe de bevolking hierover denkt.

  • We hebben in Katwijk nog altijd ruim 63.000 inwoners. Verreweg de meeste daarvan hebben volkomen nul interesse of (vooral) vertrouwen in de lokale politiek. Dan is 1000 handtekeningen toch behoorlijk veel, en zeer zeker veel meer dan de 20 ‘likes’ op Facebook tégen de koopzondag.

   • Niet iedereen zit op facebook, zeker niet de ouderen.
    Daarom lijkt het mij dat een referendum de enige oplossing is om deze discussies op te lossen

  • geen probleem dat geld, als de bib op zondag maar open is, evenals het museum. Tenslotte draaien zij op voor een groot deel op gemeenschapsgeld

 2. Voor de CU: Wat gij niet wil dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Het zou elegant zijn als respect van beide kanten komt………

Comments are closed.