KATWIJK – De ontknoping van het volleybalseizoen nadert en het wordt in de Promotieklasse steeds spannender. De Katwijkse koploper RVV pakte afgelopen vrijdag stoïcijns de volle winst tegen nummer laatst Kalinko 2 en zag de overgebleven concurrenten Punch en Leython 2 een dag later een kostbaar puntje verspelen.

De Katwijkers hadden in Scheveningen drie sets niets te duchten van Kalinko. Het eigen spel was redelijk verzorgd, terwijl de gastheren vooral veel fouten maakten. Met 17-25, 16-25 en 15-25 was de winst met duidelijke cijfers voor RVV. In de set om het zo belangrijke bonuspunt zakten de mannen van Nico Halsema echter even weg. De passing liep even niet, de scores bleven uit en plotseling keek RVV tegen een 7-2-achterstand aan. Met een extra portie agressiviteit werden de mouwen opgestroopt. Ken Rovers zorgde er met enkele killbocks voor dat het gaatje snel weer was gedicht (11-11).

Zo superieur als in de eerste drie sets was RVV echter niet meer. Kalinko haakte knap aan, maar moest zich boven de twintig punten toch gewonnen geven. Dankzij de serke passing kon spelverdeler Ard de Mooij zijn middenaanvallers in stelling brengen. In een mum van tijd was het 21-24. Kalinko werkte nog een setpoint weg, maar Samuel di Maggio zorgde met de laatste score voor grote vreugde in het Katwijkse kamp.

Hoe belangrijk de winst van de laatste was, bleek een dag later. Concurrenten Leython en Punch leverden allebei een set in en dus is RVV weer alleen koploper. Er is echter nog niets beslist, want met 1 punt voorsprong op Leython en in verliespunten twee op Punch is alles nog mogelijk. Komende zaterdag 1 april speelt RVV om 17.00 uur thuis tegen Castellum en ook dan mag het team van Halsema eigenlijk niets laten liggen. Geen makkelijke opgave tegen de degelijke Alphense formatie. Op 8 april ontvang RVV vervolgens de huidige nummer 3 Punch in de eigen Boorsmazaal en als klap op de vuurpijl gaan de Katwijkers op vrijdag 21 april op bezoek bij Leython, momenteel de nummer 2. RVV heeft alles in eigen hand, maar dat het bijzonder spannend zal worden mag duidelijk zijn.

Comments

comments

DELEN