De volleyballers van RVV hebben het weer een stuk spannender gemaakt aan kop van de Promotieklasse. De Katwijkse nummer 3 versloeg koploper Leython DC afgelopen vrijdag in Leiderdorp met 1-3, waardoor de eerste vier teams bijzonder dicht op elkaar staan.

En welbeschouwd liet RVV ook gewoon nog onnodig een punt liggen tegen de lijstaanvoerder, dat door twee blessures enigszins verzwakt aan de wedstrijd begon en veel directe fouten maakte. De hele eerste set was de formatie van Krasimir Filipov de bovenliggende partij en met een gaatje van drie punten (16-19) lag de eerste set voor het grijpen. Juist op dat moment stokten passing en aanval bij RVV even en ging Leython knap ‘erop en erover’, want de Katwijkers hadden even geen antwoord paraat. Een discutabele beslissing van het scheidsrechtersduo bezorgde Leython de eerste set (25-22).

Het setverlies bracht RVV niet van de wijs, integendeel. Spelverdeler Ron de Mooij kon dankzij de sterke servicepassing van libero Bas van der Tang en passer-lopers Gert Klok en Samuel di Maggio vaak de middenaanvallers Ken Rovers en Robert de Vries bedienen en voor het betere sloopwerk mocht diagonaal Martin Verheij opdraven. Het verschil werd zowel in de tweede (19-25) als derde set (23-25) echter vooral gemaakt door goed serveer- en blokkeerwerk van RVV. De koploper kwam er nog maar moeizaam doorheen en in de rally waren de Katwijkse mannen in deze fase de baas in het veld.

Met de voorsprong op zak begon RVV iets te slap aan de vierde set en daar moesten de mannen van Filipov bijna de rekening voor betalen. Leython pakte meteen een paar punten voorsprong, waarna RVV snel wakker was. Tot de ‘big points’ hielden de Leiderdorpers de kleine marge vast, maar boven de twintig vocht RVV zich knap langszij (23-23). Grote man was in deze fase Jelle Noest, die met zijn service de passing van Leython bijna tot wanhoop dreef. Een killblock en een rake aanval later vierden de Katwijkers hun overwinningsfeestje.

Lang nagenieten is er niet bij, want komende donderdag 4 februari staat RVV opnieuw voor een pittige opgave. In Sassenheim is streekgenoot VCS om 21.00 uur de tegenstander in sporthal Wasbeek. De heenwedstrijd (3-1 winst voor RVV) was een ware thriller en ook dit keer belooft het een spannend spektakel te worden.

Foto-onderschrift: Martin Verheij was een van de uitblinkers bij RVV (Foto: pr).