In een wedstrijd die alle kanten op ging, konden de volleyballers van RVV afgelopen donderdag net niet stunten tegen derdedivisionist VV Haaglanden.

De bekerontmoeting werd nipt met 2-3 verloren, waarbij aan het eind bleek dat de Katwijkers in totaal zelfs twee punten meer hadden gescoord dan hun opponent.

Het geeft vooral aan dat beide teams erg wisselvallig acteerden. Het een klasse hoger spelende Haaglanden kon haar favorietenrol nauwelijks waarmaken, terwijl RVV het met name in de eerste set verprutste. Ondanks het veel te grote aantal persoonlijke fouten en directe servicefouten was het op de ‘big points’ namelijk gewoon 20-20. Dankzij opnieuw enkele onnodige fouten greep Haaglanden toch weer het initiatief en maakte de set uit (22-25).

Positief punt was dat RVV door een gewijzigde basisopstelling een stuk beter uit de verf kwam met de servicepassing en de verdediging. Trainer Krasimir Filipov had een plekje ingeruimd voor Martijn Klinkenberg, die als libero liet zien van veel waarde te kunnen zijn voor het team. Samuel di Maggio speelde daarom als passer-loper en deed dat nagenoeg foutloos. Met veel meer servicedruk zette RVV Haaglanden in set twee onder druk. De Voorburgers wisten niet waar ze het zoeken moesten en kwamen er even niet meer aan te pas (25-17). De Katwijkers lieten daarmee in ieder geval zien dat de nederlaag in Alphen a/d Rijn een incident was, want RVV haalde een fatsoenlijk niveau en kon prima mee met Haaglanden.

De derde en vierde set vertoonden veel overeenkomsten. Eerst was het de beurt aan Haaglanden, dat met goede services het midden van RVV nagenoeg uitschakelde. Waar RVV de trekker even niet over kon halen, lukte dat de bezoekers veel beter (15-25). Gebrand om er in ieder geval een vijfde set uit te slepen, walste de thuisclub in de vierde set opeens weer over Haaglanden heen. Met prima services en een sterke blokkering stopte de teller op 25-13.

Het bleken de laatste stuiptrekkingen van RVV, dat in de vijfde en beslissende set geen moment zicht had op de overwinning. Bij de veldwissel was het al 3-8 en dat verschil bleef tot het eind gehandhaaft (10-15).

Komende zaterdag 12 december ontvangt RVV in de Boorsmazaal Kratos ’08 H2, dat in de vorige bekerronde in Delft nipt met 2-3 werd verslagen. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Dames 1
De dames van RVV gaan een druk weekje tegemoet. Komende woensdag 9 december spelen de Katwijksen de inhaalwedstrijd tegen VVV Delta 2 in de Boorsmazaal (aanvang 21.00 uur). Twee dagen later (vrijdag 11 december) gaan de vrouwen op bezoek bij Kalinko 2. Die wedstrijd in sporthal Houtrust begint om 19.00 uur.