Zelf winnen en hopen dat de concurrentie punten zou verspelen. Dat vooraf gehoopte scenario kwam afgelopen weekend bijna helemaal uit voor de volleyballers van RVV. Castellum werd vrijdagavond probleemloos met 0-4 verslagen.

Alleen de studenten van Punch haalden ook de volle winst en kunnen in verliespunten nog boven de Katwijkers komen. Aanstaande vrijdag staan beide teams toevallig ook nog tegenover elkaar in Delft.

In alles de baas
De wedstrijd tegen Castellum was drie sets lang eigenlijk helemaal geen wedstrijd. RVV was de thuisclub in alles de baas en serveerde de gastheren met name in de eerste set helemaal zoek. Kwam er al een bal terug, dan wist spelverdeler Ard de Mooij feilloos zijn scorende aanvallers te vinden. Na de eerste set (12-25) zakte RVV wat weg met de servicedruk. Met name het middenduo Ken Rovers en Robert de Vries bleef echter veelvuldig scoren, zodat ook in de tweede en derde set (twee keer 20-25) al snel een ruime marge was opgebouwd.

Specialist in passing en verdediging

Ieder team heeft er tegenwoordig eentje: een libero. Een specialist in passing en verdediging, maar die van RVV kan nog meer. Voor de derde keer in vier wedstrijden scoorde Bas van der Tang een punt als libero en dat kunnen maar weinig libero’s hem nazeggen. Naast zijn punt was hij weer heel belangrijk voor RVV met enkele bijna onmogelijke reddingen.

Alles of niets
Na het enorme overwicht in de eerste drie sets kwam RVV in de laatste set totaal onnodig toch weer in de problemen. Castellum speelde alles of niets en met name in de service had de veel te tam spelende koploper het tot halverwege de set zwaar. Daarna ging de scoringsmachine weer draaien, al bleef Castellum dit keer knap bij tot 23-23. Met een score en een killblock van Rovers na een lange rally trok RVV de set met 23-25 toch naar zich toe.

Volgende wedstrijd
Komende vrijdag 16 december gaat RVV dus op bezoek bij Punch. De wedstrijd tegen het enige team met minder verliespunten dan RVV is de laatste van dit kalenderjaar. De strijd in het TU-Sportcentrum in Delft barst los om 21.30 uur.

Comments

comments

DELEN