De volleybalmannen van RVV lieten zaterdag geen steken vallen in de strijd om de bovenste posities in de Promotieklasse. Het sterke Punch werd met lege handen teruggestuurd naar Delft: 4-0.

De studenten (zevende) gingen stevig de strijd aan met de Katwijkse nummer drie. RVV speelde in de eigen Boorsmazaal zeker niet de sterkste wedstrijd van het seizoen, maar de goede servicepassing en verdediging bleken samen met een grote vechtlust de juiste ingrediënten om Punch onder druk te krijgen. Zowel in de eerste (25-21) als in de tweede set (25-22) startten de mannen van Krassimir Filipov niet overtuigend genoeg en dus moest twee keer een kleine achterstand worden weggewerkt.

In de eerste set lukte dat vooral dankzij de uitstekende services van Ard de Mooij. Vanaf 22-21 had Punch geen antwoord meer op zijn servicegeweld en de enige keer dat er wel een fatsoenlijke aanval kwam, zorgden Martin Verheij en Ken Rovers voor het benodigde killblock. Ook de tweede set kende een bijzonder spannende eindfase. Dit keer was een andere RVV-invaller belangrijk met zijn service, want mede dankzij de invalbeurt van Thomas Krüger scoorde Punch vanaf 22-22 geen enkel punt meer (25-22).

De derde set viel een beetje uit de toon, maar in positieve zin voor de Katwijkse formatie. Het was de enige set waarin RVV heel scherp startte en snel uitliep naar een geruststellende marge. Punch stribbelde nog even tegen, maar het team van Filipov maakte maar weinig fouten en trok de set met 25-18 over de streep.

De vierde set was in meerde opzichten een gedenkwaardige. RVV heeft de punten in de strijd om de bovenste plaatsen heel hard nodig en kon het zich niet permitteren een setje af te staan, iets wat de Katwijkers dit seizoen al vaker parten speelde. Toch was de start net als in de eerste en tweede set niet goed (1-5), al had het de gehele wedstrijd bepaald niet overtuigende scheidsrechtersduo ook een rol in de snelle achterstand.
Toch knokte RVV zich weer terug in de set, maar Punch stootte door naar 22-24. De scheidsrechters vonden schijnbaar dat ze nog iets goed te maken hadden, want het eerste setpoint werd weggewerkt dankzij een kapitale blunder van de arbitrage.

Toch moest Punch ook bij zichzelf te rade gaan, want ook de volgende twee setpoints waren niet aan de Delftenaren besteed. In de zinderende fase die volgde, kregen beide teams kansen om de set naar zich toe te halen. Waar Punch opnieuw faalde, liet RVV op 28-27 zien hoe het wel moet en was de zwaarbevochten 4-0 winst een feit.

Komend weekend is RVV vrij, op zaterdag 5 maart volgt opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd. Nummer vier Kalinko is in de Houtrusthal in Scheveningen om 15.00 uur de gastheer voor RVV.