De volleyballers van RVV zijn hun tweede seizoen in de Promotieklasse begonnen met een knappe overwinning op Delta. In Delft zegevierde de Katwijkse formatie afgelopen vrijdag na een spannende wedstrijd met 2-3.
Met het toevoegen van vier talenten aan de selectie beschikt trainer/coach Bart van Kruistum dit seizoen over een ruime selectie. Van die vier speelde Samuel di Maggio vorig seizoen al zeer regelmatig mee in het vlaggenschip van RVV, tegen Delta startte ook Lex Pardon. Beide jongelingen konden terugkijken op een goede wedstrijd, die in de eerste set werd gedomineerd door RVV. Met prima services van onder meer spelverdeler Ard de Mooij werd de verdediging van Delta onder druk gezet. Met name Ken Rovers (midden) en Gert Klok (passer-loper) zorgden deze set voor de punten (22-25).
Een sterke periode van Delta halverwege de tweede set kostte RVV uiteindelijk de set. Door goed serveerwerk van de thuisclub kwamen dit keer de Katwijkers maar niet onder de druk vandaan, hoewel Van Kruistum met wissels en time-outs nog van alles probeerde om de set te laten kantelen. De set ging echter met 25-20 naar Delta, maar de kentering die aan het eind van de tweede set al zichtbaar was, werd door RVV knap doorgezet in de derde set. Met Erik de Muinck en Ron de Mooij in het veld ontwikkelde RVV veel servicedruk en sloeg al vroeg in de set een gaatje van vier punten. Ook Martin Verheij kwam langzaam op stoom en sloeg zijn puntjes binnen. De setwinst kwam geen moment meer in gevaar (19-25).
De Katwijkers hadden echter weinig geleerd van de tweede set, want met hetzelfde recept liet met name in de passing liet RVV zich opnieuw onder druk zetten in set vier. Mede daarom stokte de aanval en daar maakte Delta slim gebruik van. De immer degelijke Delftenaren wisten wel raad met de geboden kansen en zorgden er via 25-19 voor dat een vijfde set nodig was. Daarin schoot RVV weer uit de startblokken. Met Di Maggio aan service en Ard de Mooij weer als spelverdeler stond het in een mum van tijd 0-5 en was de set eigenlijk al gespeeld. Delta kwam van 6-11 echter goed terug naar 10-11, maar waar RVV vorig seizoen het hoofd verloor en op bijna identieke wijze de set alsnog inleverde, bleven de Katwijkers dit keer wel goed bij de les (12-15).
Komende zaterdag staat voor RVV de eerste thuiswedstrijd in de Boorsmazaal op het programma. Op de gloednieuwe vloer is het gedegradeerde Kratos ’08 (eveneens uit Delft) om 17.00 uur de tegenstander.
Gert Klok