Het kostte soms flink wat moeite, maar de volleyballers van RVV versloegen zaterdag in de streekderby VCS uit Sassenheim met 3-1. De Katwijkers waren duidelijk het betere team, maar leverden onnodig toch een set in.

Dat was ook meteen de eerste, die RVV nooit had mogen verliezen. Na een weifelend begin met veel servicefouten had de thuisclub boven de 20 haar zaakjes in de score weer op orde. De koploper kreeg op 24-22 twee kansen om de set uit te maken, maar faalde. Het moet ook gezegd worden dat VCS zeker in de laatste fase van de eerste set fantastisch aan het verdedigen was. De Sassenheimers profiteerden optimaal van de fouten van RVV en wonnen heel verrassend de set met 24-26.

Dat was een tikkie voor RVV, maar al snel stonden de gezichten weer dezelfde kant op. De thuisploeg gaf in de volle Boorsmazaal nog wat gas bij en VCS kon het grootste deel van de wedstrijd simpelweg niet meer volgen. Ook de blokkering ging wat beter lopen bij de Katwijkers, die in de tweede set al langzaam maar zeker afstand namen van de bezoekers (25-19).

Nog een keer perste VCS alles uit de kast in het begin van de derde set. De Sassenheimers kwamen knap terug van een achterstand en namen zelfs even de leiding, al bleef het verschil tot halverwege de set heel klein. Vanaf 14-15 kwam RVV bovendrijven en maakte het team van Nico Halsema duidelijk wie de betere was (25-20).

Het bleek de doodssteek voor de wedstrijd, die in de laatste set geen wedstrijd meer was. VCS kwam nauwelijks nog tot scoren en RVV denderde via 20-10 door naar 25-15 en een prima 3-1-overwinning.

Komende zaterdag gaat RVV in Delft op bezoek bij Kratos ’08. Daar heeft RVV nog een appeltje mee te schillen, want in de heenwedstrijd kwam Kratos verrassend als winnaar uit de strijd. De wedstrijd in sporthal Tanthof begint om 16.00 uur.

Comments

comments

DELEN