Inpakken en wegwezen. Dat was het motto van de volleyballers van RVV afgelopen zaterdag tegen Kalinko 2. In de Boorsmazaal lieten de Katwijkers er geen gras over groeien, want Kalinko kwam geen enkele set boven de 20 punten.
Dat had slechts deels te maken met het veel grotere volleyballende vermogen van de thuisploeg, wat RVV blij vlagen ook liet zien. De Scheveningers kunnen het de topteams in de Promotieklasse op een goede dag best lastig maken, maar daar was in Katwijk geen sprake van. De koploper legde de degradatiekandidaat meteen haar wil op en met veel servicedruk en aanvalsgeweld was in de eerste set al snel een gat van tien punten geslagen. De set afmaken kostte nog wat inspanning, maar door de ruime marge was dat alleen een kwestie van tijd (25-18).

Ook in de tweede en derde set was het recept goed serveren en zelf niet verslappen en daar slaagde RVV prima in. Tijdens een aantal rommelige delen van de wedstrijd bleek dat de Katwijkse formatie van Nico Halsema ook dit onderdeel beter beheerste. Wat Kalinko ook probeerde, RVV had er een antwoord op, terwijl andersom Kalinko nauwelijks een antwoord klaar had op de aanval van de thuisploeg. Omdat RVV ook in de passing en verdediging geen krimp gaf, waren de volgende sets met 25-17 en 25-14 voor de koploper.
Heel eventjes verslapte RVV en Kalinko kon even profiteren. Tot 12-14 stonden de bezoekers zelfs op voorsprong, maar daarna maakte RVV korte metten met eventuele ambities van Kalinko om toch nog een puntje over te houden aan de ongelijke strijd. Met 25-16 was de laatste set een prooi voor de thuisclub.

Komende vrijdag 9 december speelt RVV de uitwedstrijd tegen Castellum. De wedstrijd in sporthal De Arena in Alphen aan den Rijn begint om 21.00 uur.

Comments

comments

DELEN