FOTODirk van Egmond/Treffend Beeld

KATWIJK – Alles was er klaar voor. De tribunes zaten bomvol met heel veel RVV’ers, er hing een geweldige sfeer en een uitstekend scheidsrechterduo stond klaar om vrijdag de kampioenswedstrijd tussen Leython DC 2 en RVV in goed banen te leiden. Het enige wat ontbrak was een goed RVV. Leython was op alle fronten net iets scherper en werd verdiend kampioen (3-1).

Het zal de druk geweest zijn, maar zo slecht als RVV begon was al heel lang niet meer voorgekomen. Geen servicepass kwam aan en als er al aangevallen werd, gebeurde dat zonder veel overtuiging. Leython bleef met name uitstekend serveren. De Katwijkers deden dat uitermate zwak en hadden helemaal niets te vertellen. Met een beschamende 25-13 was de eerste set wel heel snel voorbij.

Het begin van de tweede set veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Leython serveerde sterk en RVV speelde veel te veel met de rem erop. Pas op 8-2 begon de set te kantelen. Martin Verheij trok met eindelijk een goede Katwijkse serviceserie de stand weer in evenwicht (9-9). Eindelijk liet het team van Nico Halsema zien waarom het voor de wedstrijd toch echt de koploper was. De passing klopte, er werd in ieder geval binnen de lijnen geserveerd en in de aanval was daar eindelijk de overtuiging en klasse. Leython had nu even niets te vertellen en RVV denderde door naar de setwinst (18-25).

En dus scheidde nog 1 set RVV van het kampioenschap. Wie dacht dat de Katwijkse beer dan eindelijk los was, kwam echter bedrogen uit. Ook in de derde set begon RVV heel zwak (5-1) en moesten de Katwijkse mannen de hele set tegen een achterstand opboksen. Leython hield het gaatje echter steeds knap op drie punten. Op 23-20 zorgde RVV met een foute wissel voor minutenlang oponthoud. Na zo’n tien minuten was de arbitrage er dan eindelijk uit, al was de oplossing niet helemaal conform de spelregels, waarbij RVV overigens geen enkele reden tot klagen had. Het ritme was uit de wedstrijd en omdat er eigenlijk opnieuw gestart moest worden, was dat gezien de tendens ‘kaassie’ voor Leython (25-21).

De vierde set werd daarmee allesbeslissende, want wie deze won was kampioen. Eindelijk begon RVV wel een keer scherp aan de set en halverwege hadden de Katwijkers een gaatje te pakken (11-14). RVV kreeg het daarna echter voor elkaar om nauwelijks nog een bal goed te serveren en dat brak het team van Halsema flink op in de slotfase. Die werd veel spannender dan nodig was en dan kunnen er gekke dingen gebeuren. RVV liet het scorend even afweten en Leython pakte een kleine voorsprong. Gert Klok hield zijn team met enkele belangrijke scores in de race, maar op 23-23 ging het toch mis. Twee keer was de Leiderdorpse aanval de Katwijkers te machtig en dus mocht de thuisploeg terecht feest gaan vieren (25-23).

Voor RVV zit er niets anders op dan de wonden te likken en via promotie of degradatiewedstrijden alsnog te proberen promotie af te dwingen. Op zaterdag 6 mei zijn in de Delftse sporthal Tanthof (oh ironie) Leython DC 1 (12.00 uur) en Limes 1 (14.30 uur) de tegenstanders. De winnaar van deze poule speelt komend seizoen 3e divisie.

Comments

comments

DELEN