De volleyballers van RVV deden afgelopen zaterdag wat ze moesten doen: niet tegen onnodig puntverlies oplopen bij Zovoc. In Zoetermeer werd die doelstelling ruim gehaald, alleen in de tweede set kostte het de Katwijkers de nodige moeite (0-4).

En dat had het team van Nico Halsema vooral aan zichzelf te wijten. Nadat de eerste set met name dankzij de nodige aanvalspower en prima passing zonder al te veel moeite was gewonnen (20-25), begon RVV plotseling onnodige fouten te maken. Zovoc profiteerde en liep meteen uit naar een voorsprong van vier punten. Die bleef tot 14-18 overeind, want vanaf dat moment klom RVV definitief uit het enige dipje in de wedstrijd.

Het betere spel vertaalde zich niet direct in de score, want op 23-21 was Zovoc dicht bij setwinst. De Katwijkse koploper trapte toen het gaspedaal echt even in en Zovoc kwam niet meer tot een fatsoenlijke aanval. Met name Ken Rovers hielp zijn team over het dode punt met twee killblocks en twee scores (23-25).

Zovoc was geknakt en RVV draaide vanaf dat moment solide. De servicedruk werd flink opgevoerd en Zovoc kwam niet meer in het verhaal voor. Waar RVV in het recente verleden toch vaak moeite had met de Zoetermeerders, kwamen de Katwijkers dit keer geen moment meer in de problemen. Met 15-25 en 19-25 waren ook de overige twee sets voor RVV.
Komende zaterdag 26 november gaat RVV op bezoek bij Thor. Dat team werd onlangs in een spannende wedstrijd met 3-1 verslagen en de Katwijkers kunnen aan de bak, want ook Thor doet volop mee om de bovenste plaatsen. De wedstrijd in sporthal De Waard in Bergambacht begint om 16.15 uur.

Comments

comments

DELEN