Het was het enige smetje op een verder degelijke wedstrijd van de volleyballers van RVV: de onnodig verloren eerste set bij VCS. Daarna draaide de Katwijkse formatie de duimschroeven echt aan en kwam de thuisclub er niet meer aan te pas (1-3).

Tot de ‘big points’ (boven de 20) was er in de eerste set niets aan de hand voor het team van Nico Halsema. Hoewel de echte overtuiging in het spel ontbrak, wist met name middenaanvaller Robert de Vries wel hoe hij met de geboden scoringskansen moest omgaan. Vanaf 15-21 stokte het scoren bij RVV echter, waarna VCS zich knap terugknokte tot 23-23. De twee tumultueuze laatste punten gingen allebei naar de thuisclub (25-23), waardoor RVV totaal onnodig op achterstand kwam.

Zonder groots spel domineerde RVV ook de andere sets. De Katwijkers kwamen nu geen moment meer in de problemen, want naast Robert de Vries zorgden met name ook Jelle Noest en Ken Rovers voor de punten en libero Bas van der Tang toonde zijn absolute meerwaarde voor het team. Coach Halsema maakte slim gebruik van de sinds dit seizoen ingevoerde ruimere wisselmogelijkheden en met name in de service zorgde dit voor nog meer druk op VCS.

Noemenswaardig was ook het debuut van Thijmen Heemskerk (18), die zich meteen dreigend toonde op het midden. Met 18-25, 20-25 en 20-25 stoomde RVV door en wipte het over de Sassenheimers heen naar de voorlopig eerste plaats in de Promotieklasse. Komende zaterdag 8 oktober komt Kratos ’08 op bezoek in Katwijk. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Comments

comments

DELEN