Ze waren ook wel weer een keer toe aan een overwinning, de volleyballers van RVV. Afgelopen zaterdag bleek het tweede team van Kratos ’08 in de Boorsmazaal duidelijk niet opgewassen tegen de Katwijkse formatie (3-1).

Toch kwam de winst tegen de rode lantaarndrager met meer moeite tot stand dan de ranglijst doet vermoeden. Kratos bleef de eerste twee sets goed in het spoor van RVV en waar het team van Krasimir Filipov in de eerste set op het juiste moment in een versnelling hoger ging spelen (25-20), pikten de bezoekers heel brutaal de tweede set in (21-25). Matig verdedigen en een serie persoonlijke fouten waren daar mede debet aan.

In de derde en vierde set was RVV weer heer en meester. De servicepassing stond de hele wedstrijd als een huis, waardoor spelverdeler Ron de Mooij zijn middenaanvallers heel vaak kon aanspelen. Ken Rovers en Robert de Vries behaalden een bijna 100 procent score en pikten ook blokkerend hun puntjes mee. In set drie namen de Katwijkers in snel tempo afstand van Kratos en kwam de setwinst geen moment in gevaar (25-17). In de vierde set eiste De Mooij de hoofdrol voor zich op met een serie services waar de Delftenaren totaal geen vat op kregen. Van 8-8 serveerde de aanvoerder zijn team naar 20-8 en was de strijd gestreden. Kratos maakte nog even gebruik van een dipje in de concentratie van RVV, dat veel te veel moeite had om de set definitief uit te maken, maar met 25-18 trok de thuisclub ook de laatste set ruim naar zich toe.

Komende zaterdag gaat RVV voor de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar op bezoek bij het eerste team van Kratos ‘08. De wedstrijd in sporthal Tanthof in Delft begint om 16.00 uur.