Ondank de eerste plek en dus het ‘winterkampioenschap’ gaan de volleyballers van RVV met een katerig gevoel de winterstop in. Dat had alles te maken met het totaal onnodige verlies bij concurrent Punch (3-2).

Het is langzamerhand een repeterend verhaal, want in de eerste twee sets had RVV niets te duchten van de Delftse studenten. Met veel servicedruk en een bijna 100 procent scorend middenduo werd Punch compleet overdonderd. Het resulteerde de eerste set in een ruime setwinst (14-25). Hoewel de tweede set een spannender verloop doet vermoeden (22-25), was de Katwijkse voorsprong de hele set geruststellend.

Breekpunt
Het breekpunt kwam halverwege de derde set. RVV had alweer een flink gat geslagen (8-15) en koerste af op een regelmatige overwinning. Vanaf dat moment viel de servicedruk bij RVV weg en kreeg Punch vat op de middenaanval van de koploper. Bij de twintig was alles weer in evenwicht en omdat Punch simpelweg veel minder fouten ging maken, was de set voor de thuisclub (25-22).

Clean spelen

Dan maar in vier sets was de gedachte bij RVV, maar dat bleek niet eenvoudig. Punch scoorde met name via de buitenkant vaak te makkelijk en bleef clean spelen, waardoor het team van Nico Halsema de hele set achter de feiten aan liep. Na een knappe inhaalrace (van 20-16 naar 20-20) kon RVV niet doordrukken en liet het Punch toch weer ontsnappen (25-22).

Niets cadeau

In de vijfde set had RVV weer het overwicht, al gaven beide teams elkaar niets cadeau. Bij de stand 11-13 lukte het RVV tot drie keer toe echter niet om op matchpoint te komen. Spannende rally’s en heerlijke verdedigende acties aan beide kanten waren de ingrediënten van de slotfase, en waar RVV de trekker maar niet kon overhalen, lukte het Punch bij de derde poging wel (17-15).

Volgende wedstrijd
RVV heeft een paar weken de tijd om over de zure en vooral onnodige nederlaag heen te komen, want de winterstop is aangebroken. Op zaterdag 14 januari is VCS uit Sassenheim de volgende tegenstander. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Comments

comments

DELEN