Zelfs een matig spelend RVV was afgelopen zaterdag veel te sterk voor Kratos ’08. De Katwijkse volleyballers gaven de Delftenaren geen schijn van kans en wonnen eenvoudig met 0-4.

Het was in Delft toch echt dezelfde tegenstander die RVV in oktober de eerste competitienederlaag van dit seizoen toebracht en zelfs de eerste thuisnederlaag in bijna een jaar tijd. Daar was afgelopen zaterdag echter helemaal niets van te zien. Zonder goed te spelen en vooral door zelf maar weinig fouten te maken was RVV twee maten te groot voor Kratos. Alleen in de eerste set bleef de thuisclub nog een beetje in het spoor van RVV, dat iets teveel servicefouten maakte. Het verschil bleef schommelen rond de vijf punten, want bij Kratos ontbrak simpelweg het scorend vermogen om het de Katwijkers echt lastig te maken (21-25).

Vanaf de tweede set haalde RVV ook de servicefouten goeddeels uit hun spel en was er helemaal geen houden meer aan. Spelverdeler Ard de Mooij kon veel variëren vanuit de servicepassing en zijn scorende aanvallers bedienen. In de rally bleef RVV nog wat slordig, waardoor monsterscores uitbleven. Toch waren ook in deze sets de cijfers met 15-25 en 19-25 veelzeggend.

Kratos sputterde nog heel even tegen aan het begin van de vierde set, maar RVV schakelde door naar de zesde versnelling. De enorme servicedruk was de thuisclub te machtig en als er al een bal langs het blok kwam, was de passing in de rally dze set 100 procent. Met 11-25 knalde RVV door naar een prima revanche voor de verliespartij eerder dit seizoen.
Komende zaterdag 28 januari zal Dosko vermoedelijk voor veel meer tegenstand gaan zorgen. Aan koploper RVV de taak om te voorkomen dat de Stolwijkers weer aanhaken bij de bovenste teams in de Promotieklasse. In Stolwijk won RVV eerder met 0-4, maar waren de verschillen bijzonder klein. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Comments

comments

DELEN