Opnieuw slaagden de volleyballers van RVV niet voor een examen. Afgelopen vrijdag verloren de Katwijkers onnodig van Inter Rijswijk. RVV riep het onheil over zich af door de kansen niet te benutten en de Rijswijkers te laten ontsnappen (3-1).

Het moet helaas gezegd dat de arbitrage RVV niet gunstig gezind was op cruciale momenten in de wedstrijd. Met name in de spannende slotfases van de tweede en derde set ging het een paar keer flink mis en steeds in Katwijks nadeel.

Enorme voorsprong
Toch zou het te makkelijk zijn om naar anderen te wijzen, want ondanks enkele arbitrale blunders had RVV het verlies toch echt aan zichzelf te danken. RVV startte zeer overtuigend aan de wedstrijd, bouwde in de eerste set met goed serveer- en blokkeerwerk een enorme voorsprong op en had op een klein dipje na totaal geen last van de thuisploeg (16-25).

Weggezakt
Net als vorige week tegen Dosko zakte RVV in de tweede set zomaar weer weg. Door te weinig servicedruk en te veel fouten aan RVV-zijde kwam ook Inter Rijswijk goed in de wedstrijd. De thuisclub kreeg op 24-21 drie setpoints. RVV werkte er twee weg, waarna Rijswijk ondanks een foute wissel gewoon verder mocht en alsnog de set pakte (25-23).
De Katwijkers herpakten zich meteen en stoomden in de derde set door naar een voorsprong halverwege de set (10-15).

Spannende slotfase
Niets aan de hand zou je denken, maar opnieuw zakte RVV weg en kwam Rijswijk gewoon weer terug tot 20-20. In een spannende slotfase had RVV op 23-23 op setpoint moeten komen toen de bal hard uit werd geslagen, maar besloot de tweede scheidsrechter een juiste beslissing van zijn collega te degraderen tot foute beslissing. RVV werkte het setpoint weg en kreeg daarna kansen genoeg, maar maakte vervolgens zelf de set niet af (26-24).

Schim van zichzelf
Het bleek de doodsteek in de wedstrijd, want in de vierde set was RVV geen schim meer van zichzelf. Inter Rijswijk hield de servicedruk hoog, terwijl het team van Nico Halsema bleef grossieren in eigen fouten. Met 25-15 verloor RVV de set en opnieuw van een concurrent.

Volgende wedstrijd
Komende zaterdag 11 februari wacht Kalinko 3, een team dat strijdt om lijfsbehoud in de Promotieklasse. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.

Comments

comments

DELEN