Nagelbijten, billenknijpen, alle clichés voor een spannende wedstrijd waren afgelopen zaterdag van toepassing in de Boorsmazaal. De volleyballers van RVV en Punch maakten er een waar spektakel van, waarbij de Katwijkers na vier zenuwslopende sets de sterkste bleken (3-1).
De inzet was voor zowel RVV als Punch dan ook hoog. De studenten uit Delft moesten winnen om nog uitzicht te houden op de titel, terwijl RVV moest winnen om alles in eigen hand te houden. RVV leek het best met de spanning om te gaan. De thuisclub schoot uit de startblokken en had al snel een voorsprong van vijf punten te pakken (10-5). Vanaf dat moment kwam ook Punch echt in de wedstrijd. RVV viel scorend en blokkerend iets te lang stil, waarna de gasten zelfs uitliepen. Op 21-24 had Punch de set voor het grijpen, maar met een score en killblock van Ken Rovers werden twee setpoints weggewerkt. Met een score via het blok was het bij nummer drie alsnog raak (23-25).
Het antwoord van RVV kwam per kerende post. Ard de Mooij begon met serveren en hij bezorgde de passing van Punch grote problemen. Als er al een aanval kwam, stond de blokkering onder leiding van Martin Verheij als een huis. Pas bij 10-0 scoorden de studenten hun eerste punt van de set. RVV hield die voorsprong lang ronde tien punten en Punch kwam er nauwelijks aan te pas. Pas in de eindfase werd het gaatje iets kleiner, vooral omdat RVV zelf nog wat steekjes liet vallen. De setwinst kwam evenwel nooit in gevaar (25-19).
Het momentum lag na een ietwat haperend begin ook in de derde set duidelijk bij RVV. Na een gelijkopgaande beginfase trok de sterk spelende thuisclub een tussensprintje naar 17-11. Het verschil schommelde daarna steeds rond de vijf punten en net als in de tweede set was dat voldoende voor een 2-1-voorsprong (25-21).
Punch had alleen baat bij een overwinning en zette in de vierde set alles op alles. RVV rook echter de overwinning en dus hielden beide teams elkaar tot 20-20 volledig in evenwicht. De Katwijkers zijn dit seizoen ijzersterk boven de twintig en ook Punch kreeg hier mee te maken. Op 22-20 vluchtte Punch in een time-out, maar het hielp weinig. Enkele foutjes van de studenten werden keihard afgestraft en op 24-22 had RVV twee matchpoints te pakken. Thijmen Heemskerk vond het echter wel mooi geweest. Met een killblock op een harde aanval van Punch kon RVV de knappe overwinning vieren (25-22).
Omdat concurrent Leython DC 2 verrassend twee punten liet liggen bij de hekkensluiter, staat RVV ook in punten weer bovenaan in de Promotieklasse. De rekenmeesters hebben hun werk gedaan en daaruit blijkt dat de Katwijkers aan twee sets genoeg hebben in de rechtstreekse confrontatie met Leython. De mannen van Nico Halsema zijn er echter op gebrand om de kampioenswedstrijd te winnen. De kraker tussen de nummers 1 en 2 staat vrijdag 21 april om 19.30 uur op het programma in sporthal de Bloemerd in Leiderdorp.

Comments

comments

DELEN