Het was niet ‘des RVV’s‘ om twee keer achter elkaar te verliezen in eigen huis. Thor uit Bergambacht ondervond dit afgelopen zaterdag, want na de eerste set kreeg de koploper geen poot meer aan de grond in de Boorsmazaal (3-1).
Die eerste set was qua resultaat niet nodig vanuit Katwijks perspectief, al liep RVV de hele set achter Thor aan. Het verschil van twee puntjes bleef gehandhaafd tot de beslissende fase, waarin Thor het geluk van de koploper had. Op 21-23 werd RVV twee keer bestraft voor voetfout waarbij de betreffende speler (nog) niet deelnam aan het spel, een sinds dit seizoen aangepaste regel die ook onder de scheidsrechters nog altijd tot verwarring leidt. Deze uitzondering werd helaas voor RVV niet toegepast door de verder prima leidende scheidsrechter, wat de Katwijkers wel de eerste set kostte (21-25).
Aangevuurd door het publiek knalde RVV daarna door. Niet eens met fantastisch goed volleybal, maar de teamspirit was weer helemaal aanwezig en ook de service en blokkering gingen eindelijk echt lopen. De tweede en derde set werd Thor onder zware druk gezet en kwamen de Bergambachters nauwelijks nog in het spel voor. Met 25-16 en 25-18 bevond de nummer 1 van de ranglijst zich plots in een benarde positie.
Tandje erbij dan maar, moeten de bezoekers gedacht hebben. Na een goede serviceserie van Thor en een slordige fase van RVV leek de wedstrijd bij 1-8 af te stevenen op een vijfde set. RVV werd echter op tijd wakker en het publiek ging er nog maar eens goed achter staan. Jelle Noest bracht RVV met zijn service weer helemaal terug in de set en spelverdeler Ard de Mooij deed dat nog eens dunnetjes over. RVV drukte meteen door en bij 20-13 leek de wedstrijd wel gespeeld. De thuisclub gaf hun supporters echter ongewild nog een spannend toetje, door maar liefst zeven matchpoints te verprutsen. Van 24-16 werd het 24-23, maar verder kwam Thor niet (25-23).
Door de overwinning nestelde RVV zich in ieder geval tot komend weekend samen met Thor aan kop van de Promotieklasse. Komende zaterdag 19 november gaat RVV op bezoek bij Zovoc in Zoetermeer. De wedstrijd in de Noord-Westerhal begint om 17.30 uur.

spelverdeler-ard-de-mooij-aan-service

libero-bas-van-der-tang-was-weer-solide-in-de-passing

Foto’s: PR RVV

Comments

comments

DELEN