Hoewel het al een bijna onmogelijke klus was, moet er in de laatste twee speelrondes in de Promotieklasse een klein wonder gebeuren, willen de volleyballers van RVV nog kampioen worden. De strijd om de tweede plaats (die recht geeft op promotiewedstrijden) is echter nog helemaal open. Afgelopen zaterdag had RVV het gaatje met nummer twee Leython DC kunnen terugbrengen tot twee punten, maar liet het tegen Kratos ’08 toch weer een puntje liggen (3-1) en is het verschil met plek twee nog drie punten.
De overwinning was uiteindelijk wel terecht, want hoewel RVV zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde, waren de Katwijkers vanaf de tweede set de baas op het veld. Zuur was dat de mannen van Krassimir Filipov er setverlies voor nodig hadden om echt wakker te worden. RVV kreeg de service van de Delftenaren aan het einde van de eerste set maar moeilijk onder controle en ook scorend viel de thuisclub stil. Het leverde Kratos even verrassend als terecht de eerste set op (19-25).
Met een slimme tactische omzetting en een lange servicebeurt van Samuel di Maggio was in de tweede set al snel duidelijk dat RVV zeker niet van plan was om nog meer sets in te leveren. Met 25-14 werden de verhoudingen weer rechtgezet. Ook in de derde en vierde set schoot RVV uit de startblokken en bouwde de thuisclub aan een ruime voorsprong. Twee dipjes deden het lijken alsof de sets heel spannend waren, maar hoewel Kratos twee keer in de buurt kwam, maakten de Katwijkers het steeds op tijd af (25-22 en 25-21).
Twee dagen eerder speelde RVV ook nog de uitgestelde vijfde set bij Kalinko. De avondspits en de tegenstand van de Scheveningers werden succesvol getrotseerd (12-15), waardoor RVV in 2016 nog altijd ongeslagen is.
Komende vrijdag 15 april (19.30 uur in de Marimbahal) speelt RVV de lastige uitwedstrijd tegen Inter Rijswijk, terwijl een dag later de kraker tussen koloper Nesselande en nummer twee Leython op het programma staat. Bij winst is Nesselande sowieso kampioen en daar zullen de mannen uit Zevenhuizen alles aan doen, niet in de laatste plaats omdat ze anders op de laatste speelronde (23 april) punten zullen moeten halen bij RVV in de Boorsmazaal.

Vorig artikelHet lokale voetbal van zaterdag 9 april
Volgend artikelIris Penning akoestisch in De Schuit