Hoewel vooraf ingeschat als een bijzonder eerste lastige wedstrijd van 2016, hadden de volleyballers van RVV afgelopen donderdag aanmerkelijk minder moeite met Inter Rijswijk 3 dan gedacht. In de Boorsmazaal werd het 3-1 tegen een tegenstander die pas in de bonusset kon profiteren van een wegzakkende thuisclub.

Het kwaliteitsverschil zou je veel kleiner verwachten gezien de stand op de ranglijst, want de jonge Rijswijkse formatie stond voorafgaand aan de eerste ontmoeting tussen beide teams in verliespunten gelijk met RVV. Vanaf het eerste punt greep RVV de Rijswijkers echter bij de strot om tot en met de derde set niet meer los te laten. In de eerste set stond het team van Krasimir Filipov al snel op een zeer ruime voorsprong van acht punten. Samuel di Maggio was zowel scorend als blokkerend lekker op dreef en ook Ken Rovers en Robert de Vries zorgden voor veel dreiging en punten via de middenaanval. Inter Rijswijk spartelde nog even tegen, maar de Katwijkers waren op tijd bij de les om de set netjes binnen te halen (25-21).

In de tweede en derde set kwam RVV ook met de service wat beter in de wedstrijd en werd de druk op de Rijswijkse passing nog wat verder opgevoerd. De verdediging van RVV stond onder leiding van libero Ard de Mooij als een huis en diagonaal Martin Verheij deed waar hij goed in is, namelijk ballen binnen de lijnen beuken. Spelverdeler Ron de Mooij leverde een sterke wedstrijd af en in de derde set had hij met een serie bijzonder lastige services een groot aandeel in de setwinst. Via 25-18 en 25-16 was de winst veel makkelijker binnen dan vooraf verwacht.

Toch was niet alles hosanna in de Boorsmazaal, want in de laatste set ging RVV wel heel ongeconcentreerd van start. Inter Rijswijk was wel bij de les en pakte een 2-7-voorsprong. De mouwen werden opgestroopt bij de Katwijkers en halverwege leek alles weer mogelijk (15-17). Serverend leverde RVV deze set echter een ronduit slechte prestatie met veel te veel directe fouten. De bezoekers hadden hun service en blokkering deze set wel op orde en gaf de setwinst niet meer uit handen (17-25).

Komende vrijdag 15 januari speelt RVV om 20.30 uur in sporthal Houtrust tegen Kalinko 2.

Comments

comments

DELEN