Onder de titel ‘Sailing Home’ geeft Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate op woensdag, 29 juni haar zomerconcert in Sporthal ‘Cleijn Duin’.
De Zee, Katwijk en Jubilate zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit concert zal Jubilate de zee bezingen. Medewerking wordt verleend door de sopraan Sanne Mallant en het Holland Symfonie orkest. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner

Mannenkoor Jubilate heeft zich altijd verbonden gevoeld met de zee. Vele zangers hebben in de visserij gezeten en weten als geen ander hoe onberekenbaar en gevaarlijk de zee kan zijn. Op zee moet je elkaar kunnen vertrouwen en is vriendschap en saamhorigheid gemeengoed. Met veel enthousiasme heeft het koor op ‘Sail Amsterdam’ in 2015 medewerking verleend aan de interkerkelijke dienst ‘Blessing of the Sails’. Hier is ook het idee ontstaan om in het zomerconcert over de zee te zingen.

Naast veel traditionele liederen waarin over de afhankelijkheid en kwetsbaarheid van de mens op zee wordt gezongen, zullen ook de meer populaire liederen niet ontbreken. Zo staan Piet Veerman’s ‘Sailing Home’, I’m sailing (Rod Stewart) en ‘Bridge over troubled water’ (Simon & Garfunkel) ook op het repertoire.
Als soliste zal optreden de sopraan Sanne Mallant. Zij was het afgelopen jaar in ‘The Voice of Holland’ te bewonderen. Sanne komt uit Alkmaar en is in het dagelijks leven docente op de muziekschool aldaar. Haar droom is ooit de hoofdrol in een grote musical te spelen. Met een repertoire dat zowel pop, musical, kleinkunst als klassiek omvat, is Sanne een veelzijdige zangeres te noemen. Maar ongeacht haar muziekgenre: met haar warme en mooie stem is ze altijd in staat om mensen te raken.

Het koor en de soliste zullen worden begeleid door ‘Het Holland Symfonie Orkest’. Dit orkest bestaat uit professionele musici. Met een bezetting van strijkers, blazers en slagwerk zullen zij in prachtige arrangementen de liederen omlijsten en begeleiden. Aan de vleugel zit Arthur Postma, een begenadigd pianist en vaste gastdirigent van Jubilate. De algehele leiding is in handen van Aldert Fuldner.

Kaartverkoop onder andere via www.jubilate.nl

Comments

comments

DELEN