Op donderdag 7 april was er een taartenactie bij DSV|Salem. Deze actie ‘Heel Salem bakt’ leverde maar liefst 21 prachtige en overheerlijke taartcreaties op. De opbrengst van de actie was voor het goede doel: arme ouderen in Roemenië.

De actie was één van de acties die DSV|verzorgd leven dit jaar organiseert op haar locaties om geld in te zamelen voor vervoer van meubels en zorgmiddelen naar arme ouderen in Roemenië.
Heel veel mensen hadden gehoor gegeven aan de oproep om mee te doen met Heel Salem bakt. De hele dag door werden allerlei taarten naar binnen gebracht bij het woon-zorgcentrum, om door de jury te laten beoordelen. Zo ontstond uiteindelijk een mooie gevarieerde tafel vol prachtige taarten; van appeltaart tot bokkenpootjestaart, aardbeientaart en chocoladetaart. En bijna allemaal even lekker.

De jury, die bestond uit de bewoners Mw. Schonenberg en Dhr. van Duijvenvoorde, vrijwilliger Dhr. Van Duijn en medewerker Willeke Dijkhuizen, had het geluk om te mogen proeven van alle lekkernijen. Terwijl de jury hard aan het werk was met proeven en keuren, stroomde de zaal helemaal vol met bezoekers die een taartje wilden kopen voor het goede doel. Wat werd er gesmuld. Het leverde uiteindelijk een mooie opbrengst van 351,25 euro op voor het gezamenlijke Roemenië project van DSV|verzorgd leven, de Stichting HOE Katwijk en NetRom. Daarna werd de winnaar bekend gemaakt. In de top drie eindigden een overheerlijke appeltaart, een originele taart met bokkenpootjes en een verrukkelijke chocoladetaart.

Nadat de spanning flink opgelopen was, werd de winnares bekend gemaakt: Anneke Caspers met de allerlekkerste chocoladetaart. Zij mag zich de winnares noemen van Heel Salem bakt, ontving een leuk bedrukt schort en mag gaan genieten van een high tea voor twee personen. De organisatie feliciteert haar van harte, dankt iedereen die heeft bijgedragen aan deze leuke actie en aan het goede doel.