Durf af te gaan op je eigen oordeel bij het kopen van een kunstwerk. Beoordeel het werk nu eens niet op de reputatie van de kunstschilder of de galerie waar het wordt aangeboden, maar alleen op wat het kunstwerk voor je zelf betekent. Dat is de gedachte achter de verkoopexpositie Kunst Zonder Naam van 15 oktober tot en met 13 november in het DunaAtelier aan de Boulevard 73 / hoek Voorstraat. De expositie is open van donderdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00 uur. Opening expositie 15 oktober om 17.00 uur.

Geen van de 125 schilderijen, beelden of foto’s op de expositie is gesigneerd of de signering is afgeplakt. Pas na aankoop en betaling krijgt de koper te horen welke kunstenaar het werk heeft gemaakt. Er hangt werk van professionele schilders, maar ook van hobbykunstenaars. De verrassende opzet van deze anonieme expositie is dus met recht een “salon des surprises”.

Eén kunstwerk
Om aan de tentoonstelling te kunnen meedoen betalen de kunstenaars vooraf een bedrag aan de Kunstvereeniging Katwijk. Ze mogen maximaal één kunstwerk exposeren. Op deze manier kunnen professionals en amateurs zich met elkaar meten. De kunstenaar bepaalt de prijs van zijn of haar werk. Bij verkoop maakt de Kunstvereeniging dat hele bedrag aan de kunstenaar over. Het inschrijfgeld is voor de Kunstvereeniging.

Het batig saldo besteedt de Kunstvereeniging aan de realisatie van een opbergkelder c.q. extra expositieruimte onder het DunaAtelier, dat in het voorjaar van 2017 verhuist. Het krijgt een definitieve plek aan het Duinplein naast restaurant De Zwaan. De stichting Kunstvereeniging Katwijk stelt zich sinds haar oprichting ten doel kunstenaars een plek te bieden waar zij hun werk kunnen exposeren en verkopen. Verdere informatie op www.schilderenaanzee.nl.

Comments

comments

DELEN