Wilt u stoppen met roken maar vindt u het moeilijk dit op eigen kracht te doen?
In de groepstraining ‘Rookvrij! Ook jij? is steun gegarandeerd! Met de hulp van mede stopgenoten en de expertise van de ervaren trainer is gemiddeld 84% na de 7 bijeenkomsten gestopt.

Dus pak die kans als u al een tijdje rondloopt met de gedachte die sigaretten vaarwel te zeggen. En: deze training wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed!
Dinsdag 8 december start er een training in Sassenheim.

De kans op succes is met deze training ruim acht maal groter dan stoppen-met-roken op eigen kracht en is daarmee één van de hoogst scorende ondersteuningsmethoden. De succesfactoren van deze training zijn het stoppen in groepsverband in combinatie met deskundige begeleiding en het gebruik van medicijnen en/of nicotinevervangers.

Het totale programma bestaat uit zeven bijeenkomsten. In de derde bijeenkomst stopt u met roken. De bijeenkomsten zijn wekelijks. Onderwerpen zijn o.a. Informatie over nicotinevervangers en medicijnen, voorbereiden op en ondersteuning bij het stoppen, hoe om te gaan met trek in een sigaret en moeilijke situaties, gewichtstoename en hoe je gestopt blijft. De groep bestaat uit minimaal acht en maximaal zestien deelnemers. Wellicht kent u iemand die ook wil stoppen: ga dan samen, dan kun je elkaar door de stoppoging heen slepen.
De training is georganiseerd door SineFuma, Marente en GGD Hollands Midden.

De training wordt vanwege de kwaliteit vrijwel altijd vergoed vanuit de basisverzekering, evenals de kosten van medicatie en nicotinevervangers. Op de vergoedingen vanuit de basisverzekering kan wel het eigen risico van toepassing zijn.

De training start op dinsdag 8 december van 19.30 tot 21.00 uur bij Woonzorgcentrum Bernardus, Hoofdstraat 82 in Sassenheim en duurt tot en met 2 februari. De training staat ook open voor inwoners van omliggende gemeenten.

Aanmelden kan tot 1 december. Kijk voor contactgegevens, alle voorwaarden en aanmelding op www.rookvrijookjij.nl of bel met SineFuma op 076 – 88 951 95. U kunt daar ook de trainingsdata in omliggende gemeenten zien en de actuele informatie over de vergoeding door uw zorgverzekeraar.