Nadat in de Sint Jansviering eerst hun kleinzoon werd gedoopt door kapelaan Boris Plavcic waren het daarna de grootouders Kees en Margriet Heijkoop die in het parochiële zonnetje werden gezet door dezelfde kapelaan. Voor al hun verdiensten als vrijwilliger in de parochiekern van de H. Joannes de Doper in Katwijk werden zij zondag 25 juni beiden benoemd tot ‘Vrijwilliger van het jaar’. Onder een dankbaar en klaterend applaus kwamen ze dan ook uit de kerkbank naar voren voor de huldiging.

 Daar mochten ze uit handen van Plavcic en lectrice Anneke Noordermeer – Karremans de speciale kaars van de parochiekern zo ook ieder een eigen oorkonde ontvangen. En natuurlijk werden ze nog feestelijk ‘gestrikt’ om het helemaal af te maken. Na afloop van deze Sint Jansviering was er voor de aanwezige parochianen dan ook de gelegenheid om de Heijkoopjes te feliciteren, de hand te schudden en te knuffelen om ze zo te bedanken voor alle genoemde vrijwilligerswerkzaamheden.

‘Vrijwilliger zijn in het bloed’
Deze prachtige uitspraak kwam van een mede-parochiaan die na afloop van de viering natuurlijk ook naar ‘de kleine JOANNES’ ging om het Sint Jansfeest verder mee te vieren. ,,Ze zijn beiden leiding geweest bij de Petrus- en Gemma scoutinggroep en lekker actief in de werkgroep Missie Ontwikkeling en Vrede. In 2001 hebben ze de ‘Werkgroep Zuiderkruis’ opgericht die tot doel heeft om gelden voor projecten in Malawi te verwerven met diverse jaarlijkse acties. Met die acties hebben ze al ruim € 200.000,- weten op te halen. Kees was vanuit de diaconie ook lid van de pastoraatgroep en naast het zingen in middenkoor Vocalis, wat hij nog steeds met veel liefde doet en waar hij ook bestuurslid van is, is hij ook actief als lector. En Margriet dan, wat ik hoorde van de kapelaan had zij altijd voor iedereen een praatje klaar. Mooi toch man, als je zo als echtpaar elkaar kan stimuleren bij dat vele parochiële vrijwilligerswerk. En ik zal vast nog wel iets vergeten zijn in mijn opsomming”, sprak deze trotse mede-parochiaan toen hij het parochiehuis betrad.

Op de website www.joannesdedoper.nl kunt u in de rubriek ‘Fotogalerij’ o.a. de foto’s van deze bekendmaking op Sint Jansdag zondag 25 juni bekijken.

 

Comments

comments

DELEN