KATWIJK – Heeft u een goed idee om de mensen in uw wijk samen te brengen? Weet u wat uw wijk of buurt nodig heeft om beter samen te kunnen leven? Bijvoorbeeld een gezamenlijke moestuin, een ontmoetingsplek voor ouderen of een culturele middag? Geef dan uw idee door aan het fonds Samen voor Elkaar.

Het fonds is een nieuw initiatief om inwoners die iets goeds willen doen voor hun buurt, financieel te ondersteunen. Een speciale commissie die hier voor in het leven is geroepen, helpt inwoners op weg met hun aanvraag. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, geeft de gemeente financiële ondersteuning voor de uitvoering van het idee. Er is 50.000 euro per jaar beschikbaar om ideeën die de buurt versterken, uit te voeren.

Kookclub, plantjes of bakfiets
Ideeën die in aanmerking komen voor het fonds Samen voor Elkaar zijn eenmalige investeringen of activiteiten die een buurt of een wijk sociaal versterken. Voorbeelden van eenmalige investeringen of activiteiten zijn: het aanschaffen van kooktoestellen voor een kookclub, het kopen van plantjes om een gezamenlijke moestuin aan te leggen of de aankoop van een bakfiets om boodschappen mee te doen voor minder mobiele buurtbewoners.

Aanmelden
Ieder idee wat aan de spelregels voldoet, wordt door de commissie bekeken. De commissie bestaat uit medewerkers van het Welzijnskwartier, het Team Sociale Ondersteuning, de gemeente Katwijk en leden van het Platform Gehandicaptenbeleid. U kunt uw idee voor het fonds Samen voor Elkaar het gehele jaar door indienen. U krijgt na uiterlijk 4 weken een besluit van de commissie. Mocht het de commissie niet lukken om binnen die termijn te reageren, dan wordt u hier met een opgaaf van reden tijdig over geïnformeerd.

Heeft u een goed idee om uw eigen buurt of wijk te versterken? Doe mee, denk mee en meld het aan bij het fonds Samen voor Elkaar. Lees de spelregels en vul het aanmeldformulier in op www.katwijk.nl/fonds

Comments

comments

DELEN