Op zaterdag 29 augustus ondertekenden Paramedisch Centrum “Vitaal”’ en v.v. Katwijk een samenwerkingsovereenkomst waarin de fysiotherapeutische begeleiding van de selectie van de voetbalvereniging wordt geregeld.

Beide partijen zijn blij met deze overeenkomst, die vooral kon worden gerealiseerd dankzij het fraaie nieuwe tribunegebouw waarin “Vitaal” een deel van haar fysiotherapiepraktijk heeft kunnen onderbrengen.

Maarten van Harten van Vitaal: “onze bestaande praktijk aan de Groen van Prinstererweg was al lange tijd aan de krappe kant. Hier hebben we nu een mooie uitbreiding van ruimte, samenwerking met een van de topclubs uit de regio, en een plek centraal op sportpark “de Krom” waar sporters van andere verenigingen, maar ook omwonenden, dichtbij een nieuwe mogelijkheid voor fysiotherapeutische behandeling hebben”.

Dick van der Plas, bestuurslid van de v.v. Katwijk, vult aan: “het mooie is dat Vitaal naast behandelruimtes ook beschikt over een trainingszaal met kracht- en cardioapparatuur waar onze spelers gebruik van kunnen maken. Zo kan bij blessures snel de juiste behandeling worden opgestart, en zo nodig kunnen er aanvullende trainingen worden gegeven bij het herstel van geblesseerde spelers”.

Er zijn meer voordelen te noemen. Zo is het feit dat Vitaal beschikt over echoapparatuur, dit is bij het beoordelen van blessures een belangrijk pluspunt.

Kosteloos inloopspreekuur jeugd v.v. Katwijk
Daarnaast is twee keer per week een inloopspreekuur van de jeugd van v.v. Katwijk om ervoor te zorgen dat jonge voetballers op de juiste manier met een eventuele blessure omgaan, en zo erger te voorkomen. Dit spreekuur vindt plaats op dinsdag en donderdag van 18.00 t/m 18.30 uur in de praktijk van “Vitaal” in het nieuwe combigebouw. Alle jeugdleden van v.v. Katwijk zijn welkom bij fysiotherapeut Swan Lee Tan (Katwijk 1).

In de nieuwe praktijk is iedereen welkom. Uiteraard voor fysiotherapie bij sportblessures, maar ook voor uiteenlopende aandoeningen als rug- en nekklachten, COPD, en na operaties zoals een nieuwe heup of knie, zowel met als zonder verwijzing van huisarts of specialist.

Tenslotte gaat op “De Krom” maandag 31 augustus een spreekuur voor sportblessures van start waar iedereen gratis zijn of haar blessure, van welke tak van sport dan ook, kan laten beoordelen. Dit spreekuur is elke maandag van 17:30 tot 18:30 u. Hiervoor moet u zich wel van te voren aanmelden via email: spreekuur@vitaalkatwijk.nl of tel. 071-4022073.