KATWIJK – Sinds 1971 organiseert Baalbergen exposities in haar pand aan de Ambachtsweg in Katwijk. Inmiddels hebben meer dan 250 kunstenaars daar hun werk kunnen tentoonstellen. Vaak ging het om ervaren (semi-)professionele kunstenaars die hun strepen al verdiend hebben. Door het instellen van de Baalbergen Aanmoedigingsprijs krijgen nu ook startende kunstenaars de kans hun werk te exposeren.

Meer dan vijfentwintig kunstenaars uit de hele Duin- & Bollenstreek hebben dit jaar hun werk voorgelegd aan de deskundige jury. Die jury bestond uit twee oud-gedienden: Jan Golsteijn en Kees Baalbergen. Jan, voormalig kunstschilder, was begin jaren ’70 één van de eerste exposanten bij Baalbergen. Kees heeft als eigenaar-directeur in diezelfde periode de eerste exposities bij Baalbergen mogelijk gemaakt. Nu, ruim veertig jaar later, hebben zij als kunstkenners en –liefhebbers samen alle ingezonden werken zorgvuldig beoordeeld. Met het werk van de meeste getalenteerde inzenders is daarna een expositie samengesteld. U ziet op deze tentoonstelling werken van:

  • Irene Kurpershoek (schilderijen) uit Leiden
  • Marijke Schipper (quilts) uit Noordwijkerhout
  • Veldhorst (minimal paper art) uit Katwijk
  • Lisette Hogewoning (collages) uit Sassenheim

Uit deze enthousiaste startende kunstenaars is de Sassenheimse Lisette Hogewoning vervolgens geselecteerd als winnaar. Bij de opening van de expositie afgelopen zaterdag werd haar de Baalbergen Aanmoedigingsprijs overhandigd. Bij deze gelegenheid roemde de jury de kwaliteit en orginaliteit van haar collages. De prijs bestaat uit een geldbedrag, een oorkonde en de kans om met volledig eigen werk een expositie bij Baalbergen te organiseren. De jury heeft dan ook de wens en de verwachting uitgesproken dat we nog veel van Lisette en de overige exposanten zullen horen.

De aanmoedigingsprijs zal voortaan jaarlijks worden uitgereikt. De expositie loopt van 15 juli tot en met tot en met 30 september en kan dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot en met 17.00 uur bezichtigd worden.

Comments

comments

DELEN