De kruising van de Hoorneslaan met de afrit van de provinciale weg N206 is volgens velen de gevaarlijkste kruising van Katwijk. SBS6 onderzoekt binnenkort in hun programma ‘De gevaarlijkste wegen van Nederland’of dit ook werkelijk zo is.

Fietsers, automobilisten en voetgangers schieten op de kruising langs elkaar heen, zonder dat er werkelijk duidelijk aangegeven staat wie voorrang heeft op wie en waar precies.

Nog geen grote ongelukken
De ChristenUnie maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van de weggebruikers op de kruising. Enkele maanden geleden stelde de fractie vragen aan het college van B & W, maar zij willen vooralsnog geen maatregelen nemen om de veiligheid op de kruising te vergroten. Kort door de bocht: omdat er zijn nog geen grote ongelukken zijn gebeurd.

Uitzending op 1 november
Ook Richard Verloop, leraar op het Andreas College, maakt zich zorgen over de veiligheid van zijn leerlingen, waarvan een groot aantal iedere dag deze horde moeten nemen om naar school te komen. Hij vroeg SBS6 om de kruising te onderzoeken voor hun tv-programma ‘De gevaarlijkste wegen van Nederland’. De uitzending staat gepland op dinsdag 1 november om 20.30 uur op SBS 6.

gevaarlijkekruising

Foto: Sander van Duijn

Comments

comments

DELEN

2 REACTIES

  1. Wat een sensatie! Nou we gaan er voor zitten.
    Als de leerlingen van het Pieter Groen niet met oordoppen in en met de telefoon in de klauwen oversteken is het een veilige kruising.
    Begin daar eerst mee.
    En wat betreft SBS6, tsja……….dat is net zo’n sensatiezoekende zender als RTV Katwijk.

Comments are closed.