Op zaterdag 19 december 2015 organiseert tafeltennisvereniging Rijnsoever voor de achtste maal een SCHafeltennistoernooi. SCHafeltennis betreft de combinatie van twee sporten: schaken en tafeltennis.
De deelnemers bestrijden elkaar elke ronde in beide sporten. Hiermee krijgt het succesvolle toernooi van vorig jaar een vervolg.

Het schafeltennistoernooi is inmiddels een heuse traditie geworden bij tafeltennisvereniging Rijnsoever. Dit jaar is het toernooi later in december dan in vorige jaren. De organisator heeft er voor gekozen om het Sinterklaasweekeinde te mijden. Het toernooi wordt dit jaar voor het eerst gespeeld in de schitterende nieuwe accommodatie van de tafeltennissers op Sportpark de Krom in Katwijk. Bezoekers kunnen vanuit de ruime kantine onder het genot van een drankje de wedstrijden bekijken en er is gratis wifi. Het toernooi start rond 9.30 uur en eindigt rond de klok van vijf uur.

In juli kon de lezer van deze krant al genieten van het verslag van het Nederlands kampioenschap SCHafeltennis in Hilversum. Een afvaardiging van tafeltennisvereniging Rijnsoever was daar ook van de partij. Het enthousiasme voor SCHafeltennis groeit nog steeds. Qua concept is SCHafeltennis te vergelijken met de Biathlon (skiën en schieten). De deelnemers bestrijden elkaar in twee totaal van elkaar verschillende takken van sport. Eerst zitten de deelnemers stil acher een tafel en moeten ze hun grijze cellen laten gaan bij het snelschaken. Daarna spelen ze tegen dezelfde tegenstander tafeltennis. Bij SCHafeltennis worden elke ronde twee snelschaakpartijen gespeeld en tegen dezelfde tegenstander vier tafeltennisgames. In biede sporten zijn evenveel punten te verdienen. De puntentelling is buitengewoon eenvoudig. Elk punt weegt even zwaar mee, en degene die de meeste punten heeft verzameld is de winnaar. De winnaar gaat een jaar lang naar huis met de maar liefst 63 centimeter hoge Causa Effectus Wisselbeker.

De samenstelling van het deelnemersveld is divers. Er doen schakers mee die moeite zullen hebben met tafeltennis, en tafeltennissers die moeite hebben met schaken. De verwachting is dat de allrounders wederom hoge ogen gaan gooien. In de kantine van tafeltennisvereniging Rijnsoever wordt al druk geoefend. De voorbereidingen zijn in volle gang. Een aantal leden van tafeltennisvereniging Rijnsoever is tevens lid van een schaakvereniging of is dat in het verleden geweest. Voorzitter van de vereniging en organisator van het toernooi, Ed Bruinen: “Het SCHafelen groeit in populariteit. In de komende jaren krijgt dit zeker een vervolg. Het Nederlands kampioenschap in juni was een groot feest. Tafeltennisvereniging Rijnsoever wil dat succes lokaal in Katwijk voortzetten. Er zijn al aanmeldingen uit alle delen van het land, dat geeft extra uitstraling aan het toernooi.”

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor het SCHafeltennistoernooi. Voor informatie kunt u contact opnemen met Ed Bruinen, voorzitter van de vereniging (0630493419 of email voorzitter@ttvrijnsoever.nl).

Bijschrift foto : “Schakende tafeltennissers in 2014 nog in oude zaal”

Comments

comments

DELEN